Un posterior mare nu este doar la moda, este si sanatos!

Un posterior mare nu este doar la moda, este si sanatos!In videoclipuri muzicale, in fotografii pe Instagram, pe toate canalele de social media, in filme si pe strada, un fund proeminent atrage atentia.  Culmea este ca, de ani de zile, a fost exact invers: un fund mare nu era ceva la care sa aspiri, din contra, femeile mergeau la sala doar pentru a incerca sa ii micsoreze dimensiunile. Dar toate acestea s-au schimbat in 2014. Ca si in versurile  lui Meghan Trainor, „It’s all about that bass”. Doar in cazul in care ai petrecut ultimele 12 luni intr-o pestera, si nu ai citit presa internationala, iata unele dintre cele mai importante titluri: “Fundul lui Kim Kardashian a  rupt  Internetul cu coperta revistei PAPER”, “Nicki Minaj a sfidat fizica cu posteriorul ei in videoclipul Anaconda”. “Jennifer Lopez si Iggy Azalea facut echipa pentru a soca intreaga lume cu videoclipul lor”. Si, nu in ultimul rand, sexul anal a iesit din subiectele considerate TABU.  Cu alte cuvinte, suntem inca prea concentrati pe atributele fizice ale femeilor, mai degraba decat pe calitațile si capacitatile lor individuale. Totusi, dincolo de aspectele superficiale ale posterioarelor mari,  exista si motive medical- stiintifice pentru a le sarbatori.

Un fund mai mare, o femeie mai sanatoasa

Un posterior mare nu este doar la moda, este si sanatos!Cercetatorii de la Universitatea Oxford au descoperit ca un fund mare este, de asemenea, un fund sanatos. In esenta, un fund mare poate deveni bun pentru sanatatea ta fizica si psihica. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au exces de tesut adipos pe coapse sau pe fund, regiunea gluteofemorala, sunt mai susceptibile la productia de hormoni care metabolizeaza zaharul. De asemenea, acestea au un risc mai mic de a dezvolta  boli de inima si diabet. La celelalte persoane, cele care stocheaza  cea mai mare parte a grasimii din corpul lor in jurul abdomenului, riscurile sunt mult mai crescute in ceea ce priveste aparitia problemelor de sanatate legate de obezitate.

Sursa: Elite Daily

Text: Alina Lupa

ianuarie 29th, 2015 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate