Un pusti roman de 13 ani a ajuns in finala Vocea Germaniei Junior: asculta cat de bine a cantat

Eric are 13 ani si s-a stabilit recent in Germania. Pasionat de mic de tot ceea ce inseamna muzica buna, pustiul a fost daruit si cu o voce deosebita pe care a pus-o in valoare interpretand in cadrul concursului Vocea Germaniei Junior hituri din repertoriul unor artisti ca Frank Sinatra sau Robbie Williams.

La 5 ani asculta muzica clasica, Beethoven si Mozart, apoi s-a lasat sedus de dulceata vocii lui Toto Cutugno, dar si a lui Luciano Pavarotti. Primele „concerte‟ le-a sustinut in fata familiei, pentru ca abia in ultimul an si jumatate sa inceapa sa ia lectii de canto. In luna februarie a anului trecut, cand profesoara de muzica de la scoala l-a indemnat sa se inscrie la Vocea Germaniei Junior, Eric abia daca avea sase luni de canto la activ, dupa cum ne-a marturisit mandra mama pustiului, Anca. Michael Jackson si Elvis se numara printre artistii care ii plac in mod deosebit, iar ca stil muzical simte ca i se potriveste swing-ul, „desi este un stil muzical prin care trebuie sa transmiti foarte multa emotie, sa ai o anumita experienta de viata, o atitudine aparte‟, ne-a povestit mama lui Eric.

Chiar daca in viata de zi cu zi Eric nu este la fel de volubil si dezinvolt ca pe scena, muzica are un efect magic asupra lui: devine sigur pe el si reuseste sa castige inimile spectatorilor nu numai datorita vocii sale, ci si prin atitudine, gratie stilului personal.

Etapa dupa etapa, Eric a reusit sa ajunga duminica seara, 26 martie, in finala competitiei Vocea Germaniei Junior, alaturi de alti noua copii, ocazie cu care a interpretat piesa „Fly Me to the Moon‟, una dintre melodiile nemuritoare ale marelui artist Frank Sinatra. Nu a fost selectat intre ultimii trei concurenti, dar chiar daca nu a reusit sa castige, Eric are toate sansele sa urmeze o cariera muzicala. „Nu si-a dorit niciodata sa fie doctor sau pompier, a stiut mereu ca vrea sa fie cantaret‟, ne-a spus mama acestuia.

Deocamdata nu are de gand sa participe si la Vocea Romaniei Junior, tinand cont de faptul ca acest gen de competitie muzicala este extrem de solicitant si ocupa foarte mult timp. Scoala este o prioritate in acest moment, insa nu este exclus ca in viitorul apropiat sa primeasca propuneri de colaborare de la diverse case de discuri. ‟Participarea la Vocea Germaniei Junior l-a schimbat foarte mult pe Eric, bineinteles ca in bine. S-a maturizat, vocea i s-a cizelat, atitudinea lui este alta. A fost o experienta deosebita‟, a conchis mama lui Eric.

Text: Oana Baltoc

Sursa foto: Facebook, Instagram