Un ten primavaratic Naturalis

edit-tonica-aprilie-2010-pozaPentru a suporta mai usor trecerea de la anotimpul rece la cel cald, tenul are nevoie de o ingrijire speciala. Respectand cateva reguli simple si folosind produsele Naturalis (un esantion de crema il gasiti chiar in revista TONICA), tenul nostru va fi mereu proaspat.

 

Noaptea, pielea isi desfasoara propriul metabolism, inclusiv procesul de eliminare a substantelor neutilizate. Curatarea se face cu ajutorul unui agent de curatare care inlatura produsii de pe fata si restabileste pH-ul acid normal al pielii. Protectia de dimineata este necesara deoarece fata este expusa in timpul zilei mai multor factori climatici (vant, frig, soare),

precum si poluarii. Produsul folosit in acest scop reprezinta o bariera pentru factorii nocivi din exterior, impiedicand in acelasi timp pierderea apei din tesuturi. Principalul motiv al formarii ridurilor si al deteriorarii tenului este deshidratarea.

 

 

Crema de zi trebuie sa contina un produs siliconic, care formeaza pe fata o retea in ochiurile careia intra atat produsele de cosmetica decorativa (fardurile), cat si praful. Produsele de protectie pentru tenurile acneice pot contine si substante cu rolul de a impiedica multiplicarea germenilor. Curatarea de seara are rolul de a inlatura de pe fata pelicula de protectie care a inglobat in ochiurile ei machiajul si depozitele de murdarie.

 

Demachierea incepe prin aplicarea unui lapte demachiant. Acesta curata foarte bine, dar are si un dezavantaj: infunda porii. Din acest motiv este foarte important sa se foloseasca dupa demachiere o lotiune tonica, preferabil fara alcool, care sa solubilizeze uleiul mineral. Ingrijirea pe timpul noptii se face cu o crema adecvata tipului de ten (gras, uscat, cuperotic, acneic, deshidratat), dar care tine seama si de varsta.

 

Pentru tenul gras se foloseste o crema ce contine substante asemanatoare cu sebumul, pentru a transmite un mesaj glandelor sebacee sa isi micsoreze secretia de sebum. Pentru persoanele foarte tinere (20-30 de ani) se va folosi o crema hidratanta, pentru persoanele de 30-40 de ani, una superhidratanta si nutritiva, iar pentru doamnele peste 50 de ani, un produs nutritiv si emolient. Este foarte important sa consultam specialistii in dermato-cosmetica si farmacistii pentru a ne pastra pe tot parcursul anului tenul primavaratic.

 

Autor: Otilia Ostrotki