Unghiile, un indicator al starii generale de sanatate

poza sanatatea unghiilor“Mainile sunt cartea de vizita” a unei femei, iar saloanele de infrumusetare au inteles acest lucru si le sprijina pe doamnele care isi doresc unghii perfecte. Insa unghiile, oricat de ingrijite ar fi, pot prezenta unele imperfectiuni care nu tin de ingrijire, ci de starea generala de sanatate.

“Multe afectiuni sunt vizibile la o analiza atenta a unghiilor”, este de parere medicul John Knox, de la Medical Center din Seattle.

 

Unghiile sunt un indicator unic al afectiunilor, datorita transparentei lor partiale. Acestea pot dezvalui chiar si perioada in care o persoana a fost bolnava, deoarece unghiile de la maini au nevoie de sase luni pentru a se dezvolta, iar unghiile de la picioare de un an intreg”, adauga Knox.

Knox este de parere ca rosul unghiilor poate fi un indicator al sanatatii mintale. “Pacientii care se confrunta cu stari de anxietate sau au un comportament obsesiv- compulsiv au tendinta de a-si roade unghiile mai frecvent”.

 

O varietate de boli pot fi detectate dupa modificarile suferite de unghii. Bolile pulmonare si limfedemul pot provoca ingalbenirea unghiei, in timp ce psoriazisul duce la aparitia unei ciuperci. Alimentatia nepotrivita, inaintarea in varsta sau spalarea excesiva genereaza fragilitatea unghiilor.

Acestea fiind spuse, tu cand ti-ai analizat cu atentie unghiile?

 

Text: Andreea Popescu