Vara aceasta, alergiile sunt “totally out”

shutterstock 36537928Cum poti sa te simti bine atunci cand esti alergica la diferite chestii? Cum sa te simti atragatoare atunci cand nasul iti este infundat, ochii iti sunt rosii iar fata – plina de bubite? Din pacate, nu toate facem fata cu brio alergiilor de vara. Ce este alergiaAlergia este o reactie a sistemului imunitar la actiunea unor substante numite alergene

. Daca faci parte dintre nefericitii care, in fiecare primavara, au de suferit de pe urma alergiei la polen, atunci trebuie sa citesti cu atentie randurile care urmeaza.

  • Nu esti singura!

In urma unui recent studiu realizat de catre compania Zyrtec, pe un esantion de 15.432 de femei, s-a demonstrat ca:

  • 50% din femeile cu alergii si-au anulat nu o data, ci de mai multe ori intalnirile din cauza problemelor de natura alergica;
  • Doua treimi (66%) dintre femeile care sufera de alergii au declarat ca se simt urate sau/si neatragatoare atunci cand se confrunta cu vreo alergie;
  • 51% dintre femei au dezvoltat diferite forme ale alergiilor din cauza machiajului;
  • 75% dintre femeile care sufera de alergii se confrunta cu simptome alergice severe.

In urma sondajului s-a mai constatat ca 96% dintre femeile care sufera de alergii prezinta simptome precum nas rosu si infundat, ochi umezi si mancarimi pe toata suprafata pielii. Mai mult de atat, se pare ca un procent de 81% dintre femei se simt neputincioase in fata alergiilor declarand ca nu-si pot acoperi integral fata cu produse cosmetice pentru a masca reactiile alergiilor.

  • Machiajul, factorul cauzator al alergiilor

In urma aceluiasi studiu, s-a constatat ca machiajul este responsabil, in procent de 51%, de aparitia alergiilor. Pentru a evita ca epiderma ta sa se inroseasca, ca ochii sa te usture sau sa iti apara bubite inestetice, afla care este “durata de viata” a cosmeticelor pe care le folosesti.

Rimel – 2-3 luni

Fond de ten – 6 luni

Creion dermatograf – 1 an

Corector – 6 luni

Blush – 1 an

  • Refresh la stilul de viata!

Hidratarea, exfolierea si curatirea fetei sunt obligatorii pentru un ten frumos si fara probleme. Daca vrei ca alergiile de sezon sa nu-ti strice buna dispozitie, atunci preocuparea ta pentru ingrijirea pielii trebuie sa fie de 2x mai mare decat pana acum.

–          Intotdeauna, noaptea, machiajul trebuie sa fie indepartat indiferent de cat de obosita esti;

–         Bea suficienta apa incat sa mentii pielea hidratata;

–         Nu uita de fructe si legume! Vitaminele prezente in fructe si legume sunt foarte necesare pielii;

–         O pereche de ochelari de soare si un ruj pot fi cele mai bune accesorii pentru estomparea efectelor alergiilor.

 

Text: Andreea Popescu