Vedete de la Hollywood cu origini romanesti

Vedete de la Hollywood cu origini romanestiSunt celebre, sunt bogate, sunt frumoase si sunt cunoscute in intreaga lume, insa ceea ce este mai putin cunoscut publicului larg despe celebritatile de la Hollywood sunt originile mioritice ale acestora. Da, da! Ati citit bine! Chiar daca nu s-au nascut neaparat pe meleagurile autohtone, unele vedete de la Hollywood au origini romanesti!

  

Mila Kunis, nascuta in Cernauti

Milena Markovna sau Mila Kunis, sub numele de scena, cunoscuta datorita rolurilor din Friends with benefits si Black Swan, s-a nascut in Cernauti, intr-o familie de evrei. La varsta de 7 ani aceasta s-a mutat impreuna cu parintii si fratele mai mare in Los Angeles, California, unde, imediat, si-a inceput si primele cursuri de actorie.

 

Natalie Portman, stramosi romani

Pe Mila Kunis si pe Natalie Portman se pare ca nu le leaga doar filmul Black Swan, in care au jucat impreuna, ci si radacinile stramosesti. Astfel, frumoasa lebada neagra, nascuta in Ierusalim, Israel, sub numele Natalie Hershlag, are strabunica din partea tatalui de origine romana. Natalie, probabil fascinata de frumusetea strabunicii, dar si de meseria sa – aceasta fiind spion roman, a declarat ca poarta mereu in portofel o poza cu strabunica, facuta in Romania.

 

Fran Drescher, aproape moldoveanca

Tot strabunica din partea tatalui este cea responsabila pentru originile mioritice ale lui Fran Drescher, indragita dadaca din sitcom-ul The Nanny. Strabunica actritei s-a nascut la Focsani de unde a emigrat in Statele Unite, deci putem glumi si chiar sustine ca Fran este moldoveanca dupa tata!

 

Winona Ryder, jumatate romanca

Actrita anilor ’90 Winona Ryder, sau Winona Laura Horowitz dupa numele tatalui, are si ea radacini romanesti. Insasi frumoasa actrita a declarat ca, dupa mama, este jumatate romanca si dupa tata, este jumatate rusoaica. Interesant este ca parintii au botezat-o dupa numele orasului in care s-a nascut, Winona. Nu vrem sa stim ce nume ar fi purtat daca s-ar fi nascut in… Buzau, de exemplu!

 

Amanda Bynes, frumusete mioritica

Amanda Bynes, actrita cunoscuta pentru rolurile din comediile pentru adolescenti Sydney White, She’s The Man, What a Girl Wants, se poate mandri cu radacinile sale mioritice. Ambii strabunici din partea mamei ai blondinei cu ochii verzi sunt evrei romani, care insa au emigrat in Toronto, Canada. Daca ne uitam mai atent, parca ar avea ceva din frumusetea nativa a romancelor noastre, nu-i asa?

 

Dustin Hoffman, putin roman

Va vine sau nu sa credeti, prin venele celebre ale actorului Dustin Hoffman curge sange romanesc. S-a nascut din parinti evrei cu radacini romanesti si ucrainene, dar care in anul 1937 au parasit definitiv Romania si au ajuns tocmai in America, spre norocul lui Dustin, caci altfel nu se stie daca mai vorbeam acum despre el.

 

Text: Madalina Manole