Vedete internationale care nu au terminat liceul

Vedete internationale care nu au terminat liceulSunt staruri la Hollywood, sunt tot timpul in lumina reflectoarelor si-n vizorul paparazzilor, sunt adulati pe covorul rosu, au mii de euro in cont si numeroase premii si diplome in vitrina, insa nu se pot mandri si cu… diploma de bacalaureat. Pare incredibil, dar, spre rusinea lor, este adevarat: celebritatilor hollywoodiene nu prea le-a placut cartea si s-au furisat sub toate scuzele posibile de pe bancile scolilor. Daca cinematografia impunea studii superioare, ne intrebam oare cine l-ar fi interpretat pe Nasul sau pe fantasticul pirat din Caraibe!

 Al Pacino

Un nume in istoria filmului american, Al Pacino sau The Godfather (Nasul) a recunoscut cu mana pe inima ca scoala il plictisea si, in loc de cursuri, alegea sa se delecteze cu piesele de teatru. Desi urma cursurile Liceului de Arte din New York, Alfredo James, cum era strigat la catalog, a renuntat definitiv la scoala si s-a hotarat sa inceapa viata de actor, cu roluri mici in productii de teatru.

 

Robert de Niro

Socul nu se opreste aici! Un alt coleg de breasla, de asta data este vorba despre Robert de Niro, a renuntat la 17 ani la cursurile Liceului de Muzica si Arte din New York… de ce credeti? Nu! Nu pentru a se face actor, ci pentru a se alatura unei gasti de cartier! Se pare ca rolul de “baiat rau” l-a fascinat inca din copilarie. Oare asta sa fie motivul datorita caruia apreciatul actor a intrat intotdeauna atat de bine in rolul personajelor sale?!

 

Johnny Depp

Lista nu putea fi mai bine completata decat cu ajutorul Piratului din Caraibe. Sa ne credeti pe cuvant ca Johnny Depp, sex-simbolul femeilor, nu are liceul terminat! La 16 ani, acesta a renuntat la studii in favoarea unei pasiuni care-i ocupa mai tot timpul, si anume: muzica! Ei, doamnelor, il priviti cu alti ochi acum?!

 

Tom Cruise

Idolul femeilor Tom Cruise s-ar putea dezice de aceasta titulatura daca doamnele ar sti ca nu a absolvit nici macar liceul. Desi initial crezuse ca adevarata sa vocatie era sa devina preot si se inscrisese la seminarul teologic, la doar 15 ani i s-a revelat actoria si astfel a renuntat la bancile scolii in favoarea camerelor de filmat.

 

John Travolta

John Travolta, un alt nume cu greutate pentru industria cinematografica americana, si-a abandonat studiile pentru a se dedica artei. Acesta dorea sa cante, sa danseze, sa joace in filme si mai putin sa scrie, sa citeasca sau sa faca adunari si inmultiri. Ironia este ca fara multa carte a ajuns nu numai un mare actor, dar si un apreciat scriitor.

 

Nicholas Cage

Daca la scoala numele sau nu avea nicio rezonanta, pe platoul de filmare situatia statea exact invers! Nicholas Cage, pe numele sau real Nicholas Kim Coppola, este ruda cunoscutului regizor Francis Ford Coppola. Asta sa-l fi determinat oare sa renunte la studii la varsta de doar 16 ani? Nu stim si nu stim nici cum reuseste sa-si numere banii, tinand cont ca orele de matematica i-au fost dintotdeauna straine!

 

Cameron Diaz si Catherine Zeta-Jones

Dar sa nu credeti ca numai barbatii de la Hollywood au pacalit cartea. Si reprezentantele sexului frumos au fentat liceul. Astfel, Cameron Diaz a renuntat la studii la varsta de 16 ani pentru a se dedica modelingului, iar colega sa de breasla, focoasa bruneta Catherine Zeta-Jones, a preferat teatrul in locul liceului.

 

Text: Madalina Manole