Vestul pe harta modei românești

Cu tema ”Black&Gold”, la Timișoara Fashion Week peste 30 de designeri – cunoscuți, dar și tinere nume în acest domeniu- au prezentat colecții sub semnul eleganței și al opulenței.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, evenimentul Timișoara Fashion Week a adunat la start designeri cunoscuți, dar și tinere nume în acest domeniu. Desfășurat sub sloganul “Împreună punem vestul pe harta modei românești”, evenimentul, al cărui partener media a fost și revista Tonica, a fost prezentat de Cosmina Păsărin și a avut drept invitat special pe criticul de modă Iulia Albu. Aceasta din urmă, a atras toate privirile intr-o rochie aurie, respectând astfel tematica evenimentului Black and Gold.

Royal Concept

Cea care a deschis evenimentul în ambele seri a fost Rodica Costea, organizatoarea şi designerul care a făcut furori cu o linie de accesorii speciale intitulate ”Royal Concept by Rodica Costea”: coronițe, cercei, halate și voaluri cu fire de aur. În prima seară, creatoarea a deschis evenimentul într-un mod inedit cu balerine,  având-o la finalul prezentării pe Daniela Crudu.  Îmbrăcată într-o salopetă albă mulată pe corp, cu o pelerină în formă de aripi, cu o coroană imensă pe cap şi cercei tip candelabru, fosta asistentă TV a fost regina acestei colecții.

Colecția Felix Ramiro (brand adus în Tomânia tot de Rodica Costea) a încheiat show-ul din a doua zi, cu o defilare pe o arie din Traviata, cântată live de doi tineri tenori de la Opera din Timisoara.

In memoriam Răzvan Ciobanu

Evenimentul a găzduit și o colecție specială, semnată Nicoleta Negură, in memoriam Răzvan Ciobanu: rochii diafane, lucrate din țesături naturale, mătăsuri și dantele franțuzești. Colecția a fost intitulată ”SPHYNX”, după rasa felinelor pe care designerul le iubea atât de mult.

Olguţa Berbec şi colecţia personală de costume populare

Pe scena de la Timișoara Fashion Week a urcat și cântăreața de muzică populară Olguța Berbec care a prezentat o colecție impresionantă de costume populare originale. ”Am peste o sută de costume, pe care le-am moștenit de la mama, de la bunici, iar altele le-am primit. M-am gândit că ar fi frumos, ca fetele moderne, care vin la acest show de modă, să vadă cum arată costumele originale, nu chinezăriile acelea urâte, ieftine”, a declarat Olguța Berbec.

Tinerii designeri

Narubo, brandul celor doi tineri, Cosmin Criste – model în cadrul TFW și al prietenului său Marinas Florin, a prezentat încălțăminte pentru oameni cărora le place să epateze.

Dintre designerii tineri care și-au prezentat creațiile pe podium la Timișoara, menționăm șase tineri de la Facultatea de Arte din Timișoara: Mirela Cioară, Andreea Cuciureanu, Andreea Plesa, Alexandru Bălan, Bianca Chiriac, Maria Dombrov; Diana Caramaci, Aura Dumitru, Daniela Chisăliță, Pif Stephano, Elizabeth George- brand bulgăresc de genți.

Text Cristina Dudău

Foto PR

octombrie 30th, 2019 by Dudau Cristina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate