Vestul pe harta modei românești

Cu tema ”Black&Gold”, la Timișoara Fashion Week peste 30 de designeri – cunoscuți, dar și tinere nume în acest domeniu- au prezentat colecții sub semnul eleganței și al opulenței.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, evenimentul Timișoara Fashion Week a adunat la start designeri cunoscuți, dar și tinere nume în acest domeniu. Desfășurat sub sloganul “Împreună punem vestul pe harta modei românești”, evenimentul, al cărui partener media a fost și revista Tonica, a fost prezentat de Cosmina Păsărin și a avut drept invitat special pe criticul de modă Iulia Albu. Aceasta din urmă, a atras toate privirile intr-o rochie aurie, respectând astfel tematica evenimentului Black and Gold.Royal Concept

Cea care a deschis evenimentul în ambele seri a fost Rodica Costea, organizatoarea şi designerul care a făcut furori cu o linie de accesorii speciale intitulate ”Royal Concept by Rodica Costea”: coronițe, cercei, halate și voaluri cu fire de aur. În prima seară, creatoarea a deschis evenimentul într-un mod inedit cu balerine,  având-o la finalul prezentării pe Daniela Crudu.  Îmbrăcată într-o salopetă albă mulată pe corp, cu o pelerină în formă de aripi, cu o coroană imensă pe cap şi cercei tip candelabru, fosta asistentă TV a fost regina acestei colecții.

Colecția Felix Ramiro (brand adus în Tomânia tot de Rodica Costea) a încheiat show-ul din a doua zi, cu o defilare pe o arie din Traviata, cântată live de doi tineri tenori de la Opera din Timisoara.

In memoriam Răzvan Ciobanu

Evenimentul a găzduit și o colecție specială, semnată Nicoleta Negură, in memoriam Răzvan Ciobanu: rochii diafane, lucrate din țesături naturale, mătăsuri și dantele franțuzești. Colecția a fost intitulată ”SPHYNX”, după rasa felinelor pe care designerul le iubea atât de mult.

Olguţa Berbec şi colecţia personală de costume populare

Pe scena de la Timișoara Fashion Week a urcat și cântăreața de muzică populară Olguța Berbec care a prezentat o colecție impresionantă de costume populare originale. ”Am peste o sută de costume, pe care le-am moștenit de la mama, de la bunici, iar altele le-am primit. M-am gândit că ar fi frumos, ca fetele moderne, care vin la acest show de modă, să vadă cum arată costumele originale, nu chinezăriile acelea urâte, ieftine”, a declarat Olguța Berbec.

Tinerii designeri

Narubo, brandul celor doi tineri, Cosmin Criste – model în cadrul TFW și al prietenului său Marinas Florin, a prezentat încălțăminte pentru oameni cărora le place să epateze.

Dintre designerii tineri care și-au prezentat creațiile pe podium la Timișoara, menționăm șase tineri de la Facultatea de Arte din Timișoara: Mirela Cioară, Andreea Cuciureanu, Andreea Plesa, Alexandru Bălan, Bianca Chiriac, Maria Dombrov; Diana Caramaci, Aura Dumitru, Daniela Chisăliță, Pif Stephano, Elizabeth George- brand bulgăresc de genți.

Text Cristina Dudău

Foto PR