„Vine vara, bine-mi pare”… dar cu unghiile ce fac oare?

caviar Chateau 2Desi majoritatea considera ca, apeland la ajutorul  unui lac de unghii si al unei creme hidratante am rezolvat problema efectelor nocive ale soarelui, lucrurile nu stau chiar asa. Pentru a va oferi informatii concrete, am stat de vorba cu Cristina Elena Paun – Nail Artist Chateau, pentru a afla cum sa avem grija de mainile noastre in acest anotimp.

 

 

Ce sfaturi ne poti da pentru ca unghiile noastre sa emane veselie, frumusete, stralucire in aceasta vara?

In primul rand, hidratarea are un rol foarte important in stralucirea unghiilor. Recomand sa se foloseasca un ulei pentru ca zona cuticulei si, implicit, a unghiei sa fie hidratata in profunzime pentru un aspect cat mai sanatos. In al doilea rand, este necesara folosirea unui base coat inaintea aplicarii ojei pentru a evita ingalbenirea si degradarea unghiilor.

 

oja OPI ChateauVara, stim cu totii ca nu doar unghiile, ci si mainile noastre au nevoie de ingrijire. Ce recomandari ai in acest sens?

Mainile sunt cartea noastra de vizita, ce reflecta cu adevarat modul in care ne ingrijim, fiind un detaliu foarte important in stilul unei femei. In plus, vara unghiile noastre au nevoie de mai multa ingrijire, prin simplul fapt ca sunt expuse mai des unor activitati in aer liber. De aceea, trebuie sa cerem sfatul unui specialist in legatura cu tipul produselor cu ajutorul carora putem reda frumusetea naturala a unghiilor. Se recomanda creme si uleiuri de calitate.

 

Care sunt tendintele in materie de manichiura in aceasta vara si care este cel mai frecvent utilizata?

In aceasta vara, cea mai in voga manichiura este cea cu caviar in culori tari. Compania care a dezvoltat conceptul le numeste perle de caviar, insa, de fapt, acestea sunt margele de mici dimensiuni. „Perlutele de caviar” se toarna deasupra unghiei, prinzandu-se de oja care actioneaza precum un lipici. O alta tendinta a acestei veri este colorfoil-ul  –  o imbinare a lacului in culori vii, cu stralucirea metalica. Pentru a realiza o astfel de manichiura, e necesar sa aplicam 2 straturi de baza, apoi un strat de “lipici” acolo unde vrem sa vedem efectul.  Ulterior, presam bine foita aleasa pe unghie, cu partea stralucitoare in jos, indepartand-o apoi de pe unghie.  Aceste doua proceduri au detronat manichiura clasica si manichiura french, care erau in trend sezoanele trecute.

 

 

Cristina Paun2Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile in ceea ce priveste manichiura? Mai exact, care este factorul daunator care duce la unghii crapate, ingalbenite si cum putem evita acest lucru?

Greselile frecvente pe care le fac femeile in materie de manichiura sunt folosirea incorecta a instrumentelor de curatat unghii, in cazul folosirii acestora acasa, ceea ce duce la deteriorarea unghiei si a zonelor din jurul acesteia. Trebuie sa stim ca taierea cuticulei in mod agresiv nu inseamna o manichiura sanatoasa si, de multe ori, ne facem mai mult rau. Subliniez inca o data ca, prin folosirea unui base coat de calitate inaintea aplicarii ojei, evitam ingalbenirea si exfolierea unghiilor.

 

Ce tratamente/proceduri sunt cele mai in voga in acest sezon si cu ce ne ajuta ele?

Tratamentele cele mai in voga in perioada aceasta sunt cele spa – folosirea unui exfoliant si a unei creme ce hidrateaza epiderma in profunzime dand un aspect cu adevarat sanatos mainilor si picioarelor. Efectul acestui tratament este vizibil pentru mai mult timp, pielea devenind catifelata iar cuticulele incetinindu-si cresterea.

 

 

Text: Andreea Popescu