White Wild by Simona Iacob

Simona Iacob este un tanar designer aflat la inceput de drum care, inarmata cu vise marete si o pasiune pe masura, isi doreste sa demonstreze tuturor ca universul modei este infinit. Desi la baza este avocat, iata ca, in mai putin de un an, si-a pus pe picioare propriul atelier si se poate mandri deja cu cateva colectii de rochii lansate. De curand, Simona a urcat pe podium si si-a prezentat ultima colectie, intitulata sugestiv White Wild, o linie de tinute vestimentare de lux, caracterizate de eleganta si rafinament.Tonica TV: Ce detalii, culori si texturi caracterizeaza noua ta colectie, White Wild? Cui i se adreseaza aceasta colectie?

Simona Iacob: Aceasta noua colectie ma reprezinta in totalitate pentru ca se adreseaza femeilor independente, cu un caracter puternic, dar si sensibile totodata. Am ales albul ca baza a colectiei pentru ca mie imi inspira puritate si sensibilitate si pentru ca este potrivit pentru tinutele de vara si, in plus, da o senzatie de fresh si de curat. Am folosit o gama intreaga de materiale, de la matase naturala la dantela aplicata manual, broderie cusuta manual, dar si tul si voal.

Tonica TV: Daca ar fi sa alegi o singura culoare si o singura textura pentru a defini femeia, care ar fi alegerile tale?

Simona Iacob: As defini-o prin culoarea rosu pentru ca rosul inspira pasiune, dorinta si este, totodata, si culoarea care simbolizeaza dragostea. Cat despre material, as opta pentru matase deoarece este un material pretios, la fel ca femeia.

Tonica TV: Dintre designerii internationali, cine te inspira cel mai mult si de ce?

Simona Iacob: Ma inspira creatiile Giorgio Armani, dar si el insusi, ca om, pentru ca a reusit sa se diferentieze de partea de fashion si sa mearga si pe alte domenii.

Tonica TV: Pe langa clasica “little black dress”, ce alt model de rochie crezi ca este indispensabil in garderoba unei femei?

Simona Iacob: Eu as recomanda rochitele croite dupa modelul babydoll. Mie, personal, imi plac pentru ca sunt inocente si sexy deopotriva.

Tonica TV: Cum ai traduce brandul Simona Iacob intr-un singur cuvant?

Simona Iacob: Original!

Text: Madalina Manole