Zendaya-premiu într-o rochie Versace din 1996

Zendaya este câștigătoarea Premiului Visionary 2020 la Green Carpet Fashion Awards din acest an, premii care celebrează egalitatea, incluziunea și sustenabilitatea în modă.

Zendaya și  Law Roach, cel care are grijă de imaginea ei, sunt recunoscuți pentru grija cu care fac alegerile vestimentare. Ea a mai purtat la evenimente “modă durabilă” de la mărci precum Rahul Mishra, printre altele. Zendaya a fost lăudată pentru că a militat pentru incluziune și diversitate în modă și pentru că și-a folosit notorietatea de actriță pentru a deschide ușile și a da o voce celor care altfel nu ar fi fost în stare să-și prezinte talentul.

https://www.instagram.com/p/CGLZx4yFKnF/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Pentru a accepta premiul, tânăra de 24 de ani a purtat o rochie de colecție vintage cu mărgele din mătase din colecția Versace toamnă /iarnă 1996 – anul nașterii sale. Rochia de seară slinky, creată de însuși Gianni Versace, s-a dovedit la fel de proaspătă și modernă și astăzi.

Cea de-a 4-a ediție a premiilor Green Carpet Fashion Awards (GCFA) a fost transmisă online și a fost filmată practic la Opera Teatro alla Scala din Milano, Italia.

Cu un accent deosebit pe valorizarea și re-purtarea pieselor vestimentare din colecții vintage, multe vedete au purtat ținute din propriile dressinguri. Acest mesaj, de a reduce cât mai mult impactul asupra mediului, a fost susținut de câteva dintre cele mai mari nume ale industriei divertismentului și modei, inclusiv Robert Downey Jr, Julianne Moore, Iman, Nikki Reed și multe altele. La eveniment au mai participat vedete precum Sophie Okonedo, Colin Firth, Nomzamo Mbatha, Maisie Williams, Cate Blanchett, Celeste, Bethann Hardison și Lewis Hamilton, unele apărând pe ecran doar ca holograme.

Text Cristina Dudau (sursa Vogue)

Foto Hepta, Instagram