1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei

1 Decembrie este Ziua Nationala a Romaniei, ziua in care ar trebui sa ne simtim mai mandri ca niciodata ca suntem romani. Acest fapt nu este trecut cu vederea nici de personajele lumii mondene autohtone care si-au manifestat iubirea fata de tara prin cuvinte marete si, totodata, ne-au marturisit cum isi demonstreaza patriotismul.Tonica Tv: Care este urarea ta pentru romani cu ocazia zilei de 1 decembrie?

Andreea Esca, prezentator tv: “Le urez romanilor sa fie foarte optimisti, sa fie foarte curajosi si sa aiba un an extraordinar, pentru ca se apropie sfarsitul de an, si pentru ca merita. Este ziua Romanie, si le doresc sa aiba incredere in tara lor si in puterea lor.”

Tonica Tv: Cum iti demonstrezi dragostea fata de patrie?

Andra, artist: “In fiecare zi ma simt foarte bine in pielea mea si ma simt bine ca locuiesc aici, in Romania. Daca nu ar fi fost bine probabil ca as fi plecat, asa ca incurajez cat mai multi romani sa-si gaseasca locul aici, unde s-au nascut.”

Liviu Varciu, prezentator tv: “Nu plec din Romania si nu as pleca niciodata. Cred ca asta e cea mai buna dovada de patriotism. Iubesc tara si iubesc oamenii din aceasta tara!”

Tonica Tv: Cand te-ai simtit cel mai mandru ca esti roman?

Smiley, artist: “Tot timpul ma simt mandru ca sunt roman, nu am un moment anume. Dar, intr-adevar, in momentele in care mai facem cate ceva extraordinar (n.r primim premii, castigam meciuri internationale) imi aduc aminte ca suntem un popor cel putin interesant.”

Gianina Ilies, prezentator tv: “Am fost la Paris cand a jucat Simona Halep cu Maria Sharapova si toata lumea ma intreba pe cine sustin, toti crezand ca sunt de partea Mariei Sharapova. Atunci am spus cu mandrie ca sunt din Romania si o sustin pe Simona Halep.”

Liviu Varciu, prezentator tv: “Ma simt mandru ca sunt roman prin prisma faptului ca sunt sufletist. De exemplu, atunci cand ne unim toti si donam, din putinul sau multul nostru, pentru a ajuta alti oameni care au nevoie.”

Tonica Tv: Ai arborat vreodata steagul Romaniei?

Radu Valcan, actor: “Nu, dar l-am purtat foarte mult pe brate la meciurile Romaniei. Intotdeauna cand este un meci cu miza imi place sa strig sus si tare ca sunt roman.”

Razvan Fodor, prezentator tv: “Nu arborez steagul si nici nu-mi demonstrez intr-un fel anume patriotismul, dar sunt mandru ca sunt roman si este suficient.”

Tonica Tv: Cand ai cantat ultima oara imnul Romaniei?

Smiley, artist: “Ultima oara am cantat imnul nostru pe stadion, la un meci al Romaniei.”

Theo Rose, artist: “Ultima oara am cantat imnul Romaniei vara trecuta, la un festival de muzica pentru copii. Eu am deschis festivalul in fiecare seara de concurs si a fost emotionant pentru mine.”

Text: Madalina Manole