10 alimente care scad riscul unor boli de inimă

boli de inimă

Hipertensiunea arterială reprezintă cel mai frecvent factor de risc în cazul unor boli de inimă. Medicamentele sunt adesea utilizate pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Este însă bine de știut că există și alimente care pot ajuta la reglarea acesteia.

O dietă echilibrată și sănătoasă este recomandată tuturor celor ce suferă de hipertensiune arterială. Ea vine în completarea tratamentului medicamentos recomandat de medicul specialist.Ce trebuie să includă dieta

  1. Citrice

Studiile au demonstrat că aportul zilnic de suc de citrice, combinat cu mersul pe jos, reduce considerabil riscul apariției unor boli de inimă.

Este însă important de știut că grapefruitul și sucul de grapefruit poate interfera cu tratamentul medicamentos pe care îl urmați. Așadar, consultați-vă medicul înainte de a include acest fruct în dieta de zi cu zi.

  1. Somon și alți pești grași

Peștii grași reprezintă o sursă excelentă de grăsimi omega-3. Iar acestea au beneficii semnificative pentru sănătatea inimii pentru că pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale.

  1. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac conțin substanțe nutritive importante pentru controlul tensiunii arteriale. Printre acestea magneziu, potasiu și arginină. Uleiul de semințe de dovleac s-a dovedit a fi, de asemenea, un remediu natural puternic pentru hipertensiunea arterială.

  1. Fasole și linte

Fasolea și lintea sunt bogate în substanțe nutritive care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum ar fi fibrele, magneziul și potasiul. Numeroase studii au demonstrat până în prezent eficiența consumului de linte și fasole în cazul persoanelor cu hipertensiune.

  1. Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt o sursă bogată de antioxidanți. Inclusiv antociani, pigmenți care conferă acestor fructe culoarea vibrantă. S-a demonstrat că antocianinele cresc nivelurile de oxid nitric din sânge și reduc producția de molecule care restricționează vasele de sânge. Ceea ce poate contribui la reducerea nivelului tensiunii arteriale.

  1. Fistic

Fisticul este extrem de nutritiv. Este bogat în substanțe estențiale pentru sănătatea inimii și reglarea tensiunii arteriale, inclusiv potasiu.

  1. Morcovi

Morcovii un conținut ridicat de compuși fenolici care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației. Fapt ce poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

  1. Țelină

Țelina cConține compuși numiți ftalide, care pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

  1. Roșii

Roșiile sunt bogate în numeroși nutrienți, inclusiv potasiu și pigmentul carotenoid licopen. Licopenul a fost asociat în mod semnificativ cu efecte benefice asupra sănătății inimii.

  1. Broccoli

Broccoli este bogat în antioxidanți flavonoizi, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și creșterea nivelului de oxid nitric din corp.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock