10 celebrități cu probleme de sănătate mintală

Problemele de sănătate mintală pot fi considerate o „etichetă“ nu tocmai uşor de îndurat. De multe ori, diagnosticul este greu de acceptat și există temerea că odată aflat, are potențialul de a distruge relații și cariere. Oameni simpli refuză să îşi trateze bolile doar din cauza urmărilor. Pentru a da un exemplu, mai multe vedete internaţionale au vorbit deschis despre bolile cu care se confruntă.Kendall Jenner

„Am o anxietate atât de pronunțată din cauza a tot ce se întâmplă, încât mă trezesc literalmente în mijlocul nopții cu atacuri de panică”, i-a spus Carei Delevingne într-un interviu. “De unde încep? Totul este atât de oribil, este greu să menționez un singur lucru. Cred doar că lumea are nevoie de foarte multă dragoste. “

Adele, Chrissy Teigen, Beyoncé

Adele

„Pot să intru și să ies din [depresie] destul de ușor”, a spus Adele pentru Vanity Fair. „Am avut o depresie postpartum după ce l-am născut pe fiul meu și m-a speriat”, a spus ea. “Nu am vorbit cu nimeni despre asta. Am fost foarte reticentă … Patru dintre prietenii mei au simțit la fel ca mine și toată lumea a fost prea jenată să vorbească despre asta.”

Chrissy Teigen

“Nu am crezut că mi se poate întâmpla chiar mie. Am o viață grozavă. Am tot ajutorul de care aș putea avea nevoie: John, mama mea (care locuiește cu noi), o bonă. Dar depresia postpartum nu discriminează” a scris ea într-un material pentru Glamour. “Nu putea să o controlez. Și asta face parte din motivul pentru care mi-a luat atât de mult să vorbesc: mă simțeam egoistă, urâtă și ciudată spunând cu voce tare că mă lupt cu depresia . Uneori încă mai simt asta.”

Beyoncé

“La un moment dat am devenit foarte confuză – nici măcar nu-mi puteam spune în ce zi sau în ce oraș eram. Stăteam pe scenă la ceremonii și ei îmi dădeau un premiu și eu nu mă puteam gândi decât la următoarea melodie”, a spus ea pentru The Sun în 2011. „Mama mea a fost foarte insistentă și a continuat să-mi spună că trebuie să am grijă de sănătatea mea mintală”.

Demi Lovato, Emma Stone, Zendaya

Demi Lovato

„Cred că este important ca oamenii să nu mai privească boala mintală ca pe un tabu despre care nu se vorbește”, a spus ea la Consiliul Național pentru Sănătate Comportamentală din Washington DC. „Este ceva extrem de frecvent, unul din cinci adulți are o boală mintală, deci, practic, toată lumea este în esență legată de această problemă și de această epidemie. Problema bolilor mintale este că oamenii nu o privesc ca pe o boală fizică. Când te gândești la asta, creierul este de fapt cel mai complex organ din corpul tău. Trebuie să o tratăm ca pe o boală fizică și să o luăm în serios”.

Emma Stone

“Prima dată când am avut un atac de panică stăteam în casa prietenei mele și am crezut că a luat foc casa. Am sunat-o pe mama și ea m-a adus acasă, iar în următorii trei ani pur și simplu nu panica nu a trecut”, Emma Stone a declarat pentru Wall Street Journal. „O rugam pe mama să-mi spună exact cum va fi ziua, apoi o întrebam din nou, 30 de secunde mai târziu. Trebuia doar să știu că nimeni nu avea să moară și nimic nu avea să se schimbe.”

Zendaya

„Obișnuiam să mă lupt cu anxietatea destul de rău”, a scris ea într-o postare pe aplicația ei. „S-a întâmplat doar când am cântat live, nu când am dansat sau am făcut alte spectacole live și a rezultat dintr-o experiență proastă pe care am trăit-o în timp ce cântam la ‘The Ellen DeGeneres Show’ în 2013. Nu a fost cea mai bună interpretare a mea și am Nu m-am lăsat niciodată să trăiesc așa jos. De atunci am avut anxietate nebună.”

Ellen DeGeneres, Nicki Minaj, Lady Gaga

Ellen DeGeneres

„Când am ieșit din studio, după cinci ani de muncă asiduă, știind că fusesem tratată atât de nerespectuo,s din niciun alt motiv decât că eram gay, am intrat într-o depresie profundă. Este atât de ciudat, dar este adevărat. Habar n-ai unde se pot termina cele mai întunecate momente din viața ta, așa că trebuie să continui”, a explicat ea.

Nicki Minaj

„A fost doar o fundătură, una după alta”, a spus Nicki despre faptul că s-a gândit la sinucidere. „La un moment dat, mi-am spus:„ Ce s-ar întâmpla dacă nu m-aș mai trezi? ”Așa am simțit.„Poate că ar trebui să-mi iau viața”.

Lady Gaga

“După ce carierea mea s-a lansat, nu-mi amintesc nimic, deloc. Parcă am fost traumatizată. Am avut nevoie de timp pentru a-mi recalibra sufletul”, a explicat ea într-un interviu. “Cu siguranță mă îngrijesc de bunăstarea mea … Recunosc în mod deschis că m-am luptat cu depresia și anxietatea și cred că o mulțime de oameni o fac”.

Text Cristina Dudău

Foto Hepta și Harpers Bazaar