10 curiozitati si descoperiri despre atractia sexuala

curiozitati-atractie-sexualaCe ne face sa fim atrasi de anumite persoane si de altele nu? Care sunt diferentele intre mecanismul de atractie al femeilor si cel al barbatilor? Aflati ce au descoperit oamenii de stiinta despre atractia sexuala…

  1. Persoanele cu trasaturi simetrice sunt considerate mai atragatoare. In mod inconstient, preferam barbatii si femeile care au o simetrie a fetei si de obicei acestea au si cel mai mare succes la persoanele de sex opus.
  2. Femeile sunt inzestrate in mod natural cu un simt olfactiv care le permite sa aleaga partenerul potrivit si in acelasi timp sa se fereasca de cei cu care sunt inrudite. Pentru ca persoanele inrudite au un sistem imunitar asemanator, iar acest lucru ar face urmasii sa fie vulnerabili. Se pare ca stramosii nostri se ghidau foarte mult dupa miros cand isi alegeau partenerii si noi afacem asta in continuare, in mod inconstient.
  3. Femeile sunt mai selective decat barbatii atunci cand vine vorba de alegerea unui partener sexual. Pentru ca barbatii pot pleca fara nicio problema, in timp ce la femei exista pericolul de a ramane gravide. Tocmai de aceea, femeile cauta mai multe indicii despre stabilitatea si statutul unui potential partener, lucruri care le arata ca acesta le poate oferi protectie eventualilor copii. Cercetatorii au aratat ca femeile isi pot schimba perceptia despre un barbat pe baza masinii pe care o conduce. Femeile prefera masinile care transmit dominatie si putere, bineinteles, la pachet cu barbatii care le poseda.
  4. Contrar perceptiei generale care vizeaza barbatii, se pare ca nu doar ei cauta varietate sexuala. Femeile prefera barbatii cu trasaturi masculine, insa nu tot timpul. Depinde cat de aproape sunt de perioada ovulatiei. La ovulatie, femeile prefera barbatii cu un nivel mai mare de testosteron, cu maxilare patratoase si cutele de pe frunte bine definite. Femeile se simt mai atrase de ei pentru ca trasaturile masculine sunt indicii pentru un material gentic propice procrearii. Acest tip de barbat este preferat insa pentru aventuri sau relatii de scurta durata, in timp ce pentru relatii serioase sunt preferati barbatii cu trasaturi mai feminine, care poseda bune calitati de tata.
  5. Vocea femeii se schimba in functie de perioada ciclului menstrual in care se afla, iar barbatii au capacitatea de a inregistra acest lucru. Un experiment realizat de cercetatori a aratat ca barbatii considera ca fiind mai atragatoare vocile femeilor aflate in perioada ovulatiei.
  6. Vocea ne da indicii despre varsta unei persoane, despre starea emotionala in care se afla, dar si despre actractivitatea sa! Barbatii prefera femeile cu vocea mai inalta pentru ca acest lucru indica o persoana mai tanara, cu o conditie fizica buna si cu un nivel mai mare de estrogen. In acelasi timp, femeile prefera barbatii cu voce joasa pentru ca vocile joase si groase indica un nivel crescut de testosteron.
  7. Cand vine vorba despre forma corpului, barbatii considera mai atragatoare femeile care au corpul tip clepsidra si care merg balansand mai mult soldurile, in timp ce femeile prefera barbatii cu trunchiuri drepte si care merg cu umerii drepti.
  8. Testand mai multi oameni prin RMN, oamenii de stiinta au descoperit ca exista zone diferite ale creierului care se activeaza atunci cand suntem doar atrasi sexual de cineva si atunci cand suntem indragostiti de cineva. Tocmai de aceea, putem sa simtim atractie sexuala fara sa ne indragostim, la fel cum putem sa ne indragostim fara sa facem sex cu acea persoana. Pentru relatii sexuale pasagere sunt preferate persoanele cu disponibilitate mai mare, in timp ce pentru relatii de lunga durata, atat femeile, cat si barbatii prefera persoanele mai greu de cucerit.
  9. Ne simtim mai atrasi de persoanele care seamana cu noi si de cei care seamana cu parintii nostri, au aratat mai multe studii realizate de cercetatori.
  10. Barbatii se simt mai atrasi de femeile imbracate in rosu decat de cele imbracate in orice alta culoare pentru ca, se pare, totul pleaca de la faptul ca pielea femeilor devine in mod natural mai rosie atunci cand sunt excitate sau cand fac sex, informatie care se afla bine inradacinata in subconstientul barbatilor.

Text: Bianca Badescu