10 idei de tunsori păr mediu pentru femei în 2023

Idei de tunsori par mediu femei

Ești în căutarea unor idei de tunsori păr mediu pentru femei? Părul a fost întotdeauna important pentru ambele sexe, iar domeniul hairstyling-ului aduce în tendințe, anual, o varietate de tunsori.

Asta poate face dificilă alegerea unei tunsori, mai ales dacă vrei o schimbare. Dacă iei în considerare sfaturile de mai jos și te vei consulta cu hairstilistul tău, găsești, cu siguranță, o tunsoare care să te avantajeze.

În 2023 poți alege tunsori pentru păr mediu potrivite ție: de la tunsori drepte, tunsori în straturi, cu șuvițe, cu breton și până la tunsori în valuri.

Află din acest articol care sunt cele 3 reguli importante pentru ca tu să-ți alegi tunsoarea potrivită și în acord cu stilul tău.

Iar ca să-ți fie mai ușor, îți aducem în atenție 10 idei de tunsori păr mediu pentru femei care sunt în tendințe anul acesta.3 reguli în alegerea de tunsori păr mediu potrivite pentru femei

Pentru că tendințele în hairstyling vin în fiecare an cu o varietate imensă, ar fi bine să iei în considerare 3 elemente importante când alegi tunsoarea pentru părul tău.

Cu siguranță, multe tunsori pentru păr mediu îți vor plăcea, dar acordă atenție la:

1.     Tunsori pentru păr mediu în funcție de forma feței

O formă ovală a feței îți permite să faci alegeri ușor și diverse însă, în cazul unei forme pătrate, opțiunile se restrâng. Un chip cu o formă pătrată afișează un maxilar accentuat, sunt potrivite tunsorile cu volum, rotunde. Pentru o față cu formă alungită sunt potrivite bretoanele tocmai pentru că vor scoate în evidență trăsăturile.

Farmaciştii Catena recomandă Uleiuri de par Difeel, bogate in vitamine si acizi grasi esentiali,  special formulate pentru a mentine sanatatea si frumusetea parului si a scalpului.

Acest aspect este cel mai important – dincolo de ce dictează moda, este important să alegi coafuri care ți se potrivesc.

2.     Tunsori în funcție de tipul părului

Ține cont de asta pentru că, dacă vrei volum, părul care devine gras într-un timp scurt nu-ți va permite să păstrezi volumul. Părul creț este greu de îmblânzit și nu orice tunsori pentru păr mediu sunt potrivite. La polul opus, se află părul subțire și fin pentru care tunsorile potrivite sunt cele drepte. Dacă părul și scalpul se confruntă cu probleme, asigură-te că urmezi tratamentul recomandat de specialist.

3.     Tunsori păr mediu în funcție de vârstă

Părul și fața te pot favoriza din toate punctele de vedere: păr sănătos, față ovală….poți orice. NU! Evită să forțezi lucrurile. Consultă-te cu hairstylistul tău și adaptează tunsoarea la modul în care te simți, atitudine, la prezentul tău. Decența nu iese din tendințe, niciodată.

10 idei de tunsori par mediu pentru femei în 2023

Tendințele în tunsori pentru păr mediu destinate femeilor sunt în continuă schimbare și într-o varietate fantastică. În multitudinea de opțiuni pune-ți amprenta prin propriul stil.

După ce ai stabilit ce tip de tunsori păr mediu sunt potrivite pentru tine, evită să alegi ce au cele mai multe femei în jur și definește-te prin unicitate.

Regăsește mai jos 10 idei de tunsori păr mediu pentru femei pentru anul acesta:

1.     Tunsori păr mediu în straturi texturate (Textured Layers)

Una dintre apreciatele tunsori pentru păr mediu este tunsoarea în straturi texturate. Părul este tuns în straturi iar asta îți facilitează aranjarea lui, mai ales dacă ești o persoană activă și nu ai prea mult timp pentru coafare.

2.     Asimetria în tunsori pentru păr mediu

Femeile cu păr mediu și o atitudine ușor rebelă aleg acest tip de tunsoare. Coafura asta te scoate în evidență pentru că ea presupune să ai lungimi diferite pe ambele părți ale feței. Deși rebelă, vei avea totodată un aer sexy și încrezător, ceea ce nu va fi ignorat.

3.     Tunsoare în straturi cu șuvițe ondulate

O tunsoare pentru păr mediu destul de îndrăzneață și, cu siguranță, de impact. Părul este tuns până la nivelul umerilor, în straturi și are, din loc în loc, mai multe șuvițe ondulate la bază.

Farmacistii Catena recomanda vopseaua Color&Soin, asigura o colorare de durata, acoperind 100% firele albe inca de la prima aplicare, contine o concentratie ridicata de pigmenti puri (99%) iar complexul Oleo-protein este un amestec de uleiuri esentiale, uleiuri de plante si proteine care repara si protejeaza firul de par.

Pentru un accent mai puternic sunt asociate șuvițe blonde.

4.     Bob mediu

Acet tip de tunsoare pentru păr mediu și-a făcut loc în tendințele din fiecare an și încă este printre preferințele femeilor. Este la rândul ei o tunsoare ușor de adaptat stilului, dar este necesar să acorzi puțin mai multă atenție pentru coafare și menținere a formei.

5.     Tunsoare bob „agitat”

Dacă îți place tunsoarea bob, dar parcă ai vrea să fie diferit de cel clasic, un bob „agitat” îți va plăcea. Iar dacă îndrăznești mai mult, optează pentru un Balayage. Tunsoarea este ușor de întreținut și adaptat diferitor stiluri.

6.     Tunsoare dreaptă cu breton pe o parte (Straight Medium Hair with Side Bangs)

Aceasta face parte din modelele de tunsori elegante pentru păr mediu. Părul este tuns până la nivelul umerilor, iar bretonul pe o parte a feței va evidenția chipul tău. În plus, este o tunsoare ușor de întreținut și coafat tocmai pentru faptul că părul este drept.

7.     Tunsori păr mediu în straturi cu breton

Straturile sunt puternic texturate. Acest tip de tunsoare pentru păr mediu este preferat tocmai pentru volumul pe care îl aduce datorită straturilor. Este un stil nonconformist iar bretonul conturează totul cu un aer sexy pentru că această tunsoare îți va accentua privirea, zona ochilor.

8.     Tunsoare dreaptă până la umeri (bob)

Multe femei aleg aceste modele de tunsori pentru păr mediu pentru că sunt mereu în tendințe și atrăgătoare în același timp evidențiind feminitatea. Este și ușor de coafat și întreținut.

9.     Tunsori păr mediu în valuri

În cazul în care nu dorești să renunți la nuanța închisă a părului, trebuie să știi că această tunsoare în valuri este ideală pentru păr mediu. Alege să adaugi câteva șuvițe în nuanță de caramel pentru că îți va asigura un look de invidiat.

10. Tunsoare dreaptă și elegantă (Sleek and Straight Haircut)

Tunsoarea este ușor de adaptat diferitor stiluri vestimentare. Sunt mai multe opțiuni de tunsori păr mediu însă această tunsoare nu trece neobservată mai ales dacă este asociată cu nuanțe de culori în ombre.

Din toate aceste idei de tunsori păr mediu pentru femei o vei găsi pe cea potrivită ție. Până la urmă, nu uita că meriți să te bucuri de părul tău și să ai încredere că te va reprezenta cum se cuvine pentru că nu doar că te va scoate în evidență, dar va spune multe despre tine.

Foto Shutterstock