10 pași pentru îngrijirea părului vara. Efectele negative ale soarelui și ale clorului din piscină

Îngrijirea părului vara este esențială pentru protejarea și menținerea sănătății și a aspectului său, deoarece razele soarelui și clorul din piscină pot fi dăunătoare pentru el. Hidratarea și protecția firului de păr sunt elemente care nu are trebui să lipsească din ritualul de îngrijire al acestuia. Însă mai există și alte metode prin care îl putem ține departe de traumele prin care acesta poate fi supus de razele UV și de clor.

Acestea sunt câteva sfaturi pentru a avea un păr sănătos pe timpul verii:1.     Hidratarea constantă

La fel ca și pielea, părul are nevoie de hidratare pentru a rămâne sănătos și pentru a evita deteriorarea excesivă. Consumă suficiente lichide și utilizează produse de îngrijire a părului care conțin ingrediente emoliente pentru firul de păr.

2.     Protejarea părului de razele soarelui

Expunerea prelungită la soare poate deteriora firul de păr, făcându-l să devină uscat și fragil. Folosește pălării, șepci sau eșarfe pentru a-l proteja de razele directe ale soarelui, în special la orele de vârf.

3.     Utilizarea unor produse cu protecție solară

Folosește produse de îngrijire a părului care conțin protecție solară pentru a bloca radiațiile UV să pătrundă în structura firului de păr și pentru a preveni deteriorarea cauzată de soare.

4.     Utilizarea unor șampoane și balsamuri hidratante

Optează pentru produse de îngrijire a părului special concepute pentru hidratarea și protecția părului în timpul verii. Încercă să folosești un balsam de păr după fiecare spălare, pentru a închide cuticulele firelor și pentru a le menține hidratante.

Șamponul fortifiant de la Naturalis conține extract de lavandă și proteine din grâu, care combinate oferă o multitudine de beneficii pentru părul sensibil. Formula complexă a acestui produs regenerează firele de păr, hrănind rădacina podoabei capilare. Produsul se găsește în farmaciile Catena.

5.     Aplicarea unor măști de păr hidratante

O dată sau de două ori pe săptămână, folosește o mască de păr hidratantă, pentru a hrăni și revitaliza firul de păr.

6.     Evitarea folosirii excesive a uscătorului și a plăcii de îndreptat părul

În condiții de căldură excesivă, părul devine mai sensibil. Încearcă să reduci sau chiar să eviți utilizarea uscătorului de păr vara și a plăcii de îndreptat părul, pentru a minimiza riscul deteriorării acestuia.

7.     Împărțirea părului în secțiuni înainte de intrarea în piscină

În cazul în care planifici să petreci timp în piscină, înainte de baie, împarte părul în secțiuni și aplică un produs de protecție pentru a limita expunerea la clor.

8.     Clătirea părului după înotul în piscină

Clorul din piscină poate agresa părul, uscându-l și ducând astfel la deshidratare. Asigură-te că clătești bine părul cu apă curată, după ce ieși din piscină, pentru a îndepărta clorul și alte substanțe chimice.

9.     Evitarea perierii părului umed

Părul este mai vulnerabil la rupere atunci când este umed. Lasă-l să se usuce ușor înainte de a-l pieptăna, pentru a evita ruperea lui.

Un păr mătăsos, cu volum, ușor de pieptănat și aranjat este visul oricărei femei. Datorită ingredientelor sale naturale, balsamul Fortifiant de la Naturalis îl face realizabil. Uleiul esențial de lavandă hrănește firul de păr în profunzime și îl face mai rezistent. Extractul de castravete ajută la regenerarea stratului protector al firului de păr, asigură podoabei capilare elasticitate și un aspect mătăsos. Părul devine mai ușor de pieptănat și de coafat.

10. Tunsul părului la intervale regulate

Tăierea părului la fiecare trei luni poate ajuta la îndepărtarea vârfurilor despicate și a părului deteriorat, permițând creșterea unui păr mai sănătos.

Pentru a avea un păr sănătos și strălucitor pe tot parcursul verii, acordă atenție îngrijirii și protecției acestuia împotriva efectelor negative ale soarelui și ale clorului din piscină. Îngrijirea corectă va ajuta la menținerea unui păr frumos și strălucitor în ciuda provocărilor sezonului estival.

foto: shutterstock