10 romane erotice pe care trebuie sa le citesti

romane-romanticeIndiferent ce crezi despre „Fifty Shades of Grey”, ca lectura sau ca film, cresterea sa fantastica in popularitate a pus in lumina reflectoarelor o cultura erotica inteleasa gresit si subapreciata, care merita atentie: fictiunea erotica. Conceptiile gresite despre acest gen de carti apar din cauza faptului ca se aprecieaza cuvantul erotic ca fiind murdar. Oamenii par sa uite ca erotic este un termen dat pentru tot ce ne provoaca din punct de vedere sexual si il confunda cu pornografic.
Nu toate romanele erotice se limiteaza la BDSM, miliardari si brunete sfioase, insa cele mai populare titluri au un lucru in comun: o poveste de dragoste minunata.Fictiuni erotice clasice

Forever, Judy Blume

O sa iti placa aceasta carte daca explorarea sexualitatatii adolescentine si inocente si prima experienta in dragoste sunt pe genul tau sau daca te intrebi ce a scris Blume intr-o carte publicata in 1875 care a fost banata in toate librariile scolare.

The Thorn Birds, Colleen McCullough

Iti va placea aceasta carte daca telenovelele te incita sau daca te intrebai de ce aceasta carte, care mai tarziu a fost adaptata intr-unul dintre cele mai vizionate seriale TV ale anilor 80, le tinea pe mame si bunici in priza.

Outlander, Diana Galbaldon

O sa iti placa aceasta carte daca ai o feblete pentru Scotia, barbati frumosi in kilturi, calatorie in timp si istorie fictiva. Atentie, sunt opt romane in aceasta serie!

Lolita, Vladimir Nabokov

Cu siguranta iti va face cu ochiul aceasta carte daca te intarata jocurile de cuvinte si povestile intunecate ale iubirilor obsesive.

Fictiuni erotice contemporane

The MacGregor Brides, Nora Roberts

O sa iti placa aceasta carte daca vrei sa citesti despre femei inteligente, puternice si independente.

Montana Sky, Nora Roberts

Daca ai avut vreodata fantezii ca iti faceai de cap intr-o capita de fan cu un cowboy adevarat, descoperind surori si mosteniri la care nu te asteptai, atunci cu siguranta o sa iti placa aceasta carte. Toata actiunea se petrece in jurul unei crime misterioase si dupa ea a fost facut un film in care protagonist este John Corbett!

Fictiuni erotice cu personaje de acelasi sex

I am a Woman, Ann Banon

Vei savura aceasta carte daca vrei sa experimentezi toate lucrurile pe care fictiunea erotica ti le poate oferi si vrei sa descoperi cum autoarea Ann Banon a castigat titlul de regina unui pop fiction lesbian.

Try,Ella Frank

O sa iti placa aceasta carte daca esti interesata de scene fierbinti de amor care au ca subiect principal relatia intima intre doi sau mai multi barbati.

Fictiuni erotico-istorice

Compromised, Kate Noble

Intriga, un debut incantator despre o pereche de indragostiti nepotriviti care fara voia lor se trezesc logoditi, in cea mai scandaloasa ipostaza.

Dreaming of you, Lis Kleypas

Cand timida autoare Sara Fielding se aventureaza din tara sa pentru a face cercetare pentru noul sau roman, se trezeste in pozitia de martor a unei crime in plina desfasurare si reuseste sa salveze viata celui mai periculos om din Londra.

Text: Maria Camelia Diaconu