12 fotografi renumiti semneaza cea de-a 20-a editie a calendarului Lavazza

1a7ate7twThe Lavazzers este numele celei de-a 20-a editii a calendarului Lavazza, editie semnata de doisprezece dintre maestrii fotografiei care au contribuit la succesul calendarului Lavazza in acesti ani: Erwin Olaf, Thierry Le Gouès, Miles Aldridge, Marino Parisotto, Eugenio Recuenco, Elliott Erwitt, Finlay MacKay, Mark Seliger, Annie Leibovitz, Albert Watson, David LaChapelle, Ellen von Unwerth.

Acestia s-au pus pe ei insisi in joc, celebrand relatia speciala pe care o au cu cafeaua Lavazza prin autoportrete. Cei 12 fotografi au fost coordonati de catre agentia Armando Testa, care a realizat si in acest an calendarul Lavazza. Fotografii s-au interpretat pe ei insisi in poze inovatoare, nonconformiste si foarte originale.

O galerie de imagini sugestive, pe alocuri cu fotografi plini de umor si enigmatici, alteori cu imagini rafinate, ce se aseamana sculpturilor, simboluri ce urmeaza a fi descifrate: rezultatul final isi indeplineste cu siguranta scopul prin diversitate si introspectie, iar maniera de abordare suprarealista a fiecarui artist contribuie la o lucrare unica, reunind fotografia traditionala cu sofisticate tehnici personale si, in unele cazuri, cu arta digitala.

{besps}lavazza|width=400|height=300{/besps}

Imaginea si forta din spatele calendarului Lavazza 2012 si a intregului proiect va fi Valerie van der Graaf. Tanarul fotomodel danez, protagonista a pozelor lui Ellen von Unwerth, va fi pe coperta calendarului 2012 stingand lumanarile unei simbolice zile de nastere.

Text: Alina Lupa