12 lucruri de stiut despre rinoplastie

lucruri de stiut despre rinoplastieRinoplastia este o interventie chirurgicala care presupune remodelarea, reconstructia nasului sau corectarea unor structuri nazale, care are ca scop imbunatatirea aspectului fizic, recastigarea increderii in sine sau tratarea unor afectiuni de respiratie. Desi este o interventie relativ simpla, care dureaza aproximativ 2 ore si nu necesita spitalizare, inainte de a te decide in acest sens trebuie sa fii foarte informat asupra riscurilor unei astfel de proceduri.

 1. Rinoplastia sau remodelarea nasului este printre cele mai dificile operatii estetice – o neatentie in timpul operatiei poate duce la deformarea permanenta a nasului, asa ca alegeti un chirurg estetician experimentat si in care sa aveti incredere.
 2. Niciun rezultat al rinoplastiei nu garanteaza sanse de reusita 100%, insa un chirurg specializat in rinoplastie se poate apropia semnificativ de acest procentaj. Fara experienta, talent estetic si expertiza tehnica, o schimbare radicala nu poate fi decat imposibila.
 3. Indiferent daca se executa o rinoplastie perfecta, care sa transforme radical forma nasului, doar arhitectura de baza a nasului sta la baza perfectiunii, asa ca aceasta decizie trebuie sa fie una cat mai bine analizata.
 4. Cum arata nasul perfect? Stiu! Vizualizezi un nas mic, finut si gratios, care sa te incante atat pe tine, cat si pe cei care te privesc. Insa, trebuie sa ai in vedere ca acest prototip nu se potriveste oricui, prin urmare rinoplastia difera de la o persoana la alta.
 5. Toate rinoplastiile au acelasi scop comun – o aparitie naturala. Nasul perfect este cel care nu iese in evidenta.
 6. In ceea ce priveste aceasta interventie, pe langa talentul si priceperea chirurgului, este esential sa dispuneti si de gene bune, favorabile vindecarii. Genele proaste pot duce la esecul si celei mai reusite operatii, mai ales combinate cu niste cartilagii slabe si piele putina.
 7. Candidatii ideali pentru o rinoplastie reusita sunt persoanele care au peste 18 ani, cu un cartilagiu nazal ferm, piele care se vindeca repede si stare de sanatate foarte buna.
 8. Un schelet nazal puternic si bine proportionat este cheia frumusetii si bunei functionari. Remodelarea nasului prin inlaturarea unor cantitati mari de cartilagiu slabeste suportul osos si deseori duce la deformarea nasului. Scheletul nazal ar trebui pastrat sau marit prin remodelare, repozitionare sau prin ranforsarea cartilajului si nu prin inlaturare.
 9. In majoritatea cazurilor, o astfel de operatie se soldeaza cu dureri, vanatai si umflaturi care vor deforma vizibil nasul, insa treptat aceste traumatisme se vor vindeca complet. Chiar si cele mai reusite interventii pot arata dezamagitor la inceput si, in special, la pacientii care sufera de acnee sau au tesutul subtire.
 10. Obsesia nejustificata pentru un nas perfect ar putea duce la o dezamagire. In rinoplastie, perfectiunea este greu de atins, astfel incat, ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a va pune in pericol un nas aproape perfect. Exista riscul sa va chinuiti degeaba si sa cheltuiti o avere si asta doar pentru a ajunge la forma nazala de dinaintea operatiei.
 11.  O interventie secundara se refera deseori la retusarea unei imperfectiuni minore, insa riscul de a suferi o a doua interventie apare doar in cazul corectiei unei diformitati ce nu permite o respiratie normala. Rinoplastia secundara este considerata mult mai complicata, mai scumpa si deseori mai putin eficienta decat prima, asa ca analizati-va cu grija optiunile si luati decizia cea mai buna.
 12.  Rinoplastia cosmetica efectuata in prezent este mult mai precisa si mai eficienta decat oricand. Combinatia perfecta de talent chirurgical si tesut favorabil poate crea un nas natural, frumos, care sa va schimbe radical atat lookul, cat si imaginea de sine si, cel mai important, care sa dureze toata viata!

Text: Alexandra Lupu