Cum a inversat pandemia cerinţele operaţiilor estetice

Nu mai e nicio îndoială că ultimii doi ani de pandemie ne-au modificat complet viețile, însă noul stil imprimat se reflectă în toate obiceiurile noastre. De la cum lucrăm, unde ne facem vacanțele și cum ne petrecem timpul liber, și până la cum ne facem cumpărăturile și ce fel de haine purtăm.

Toate aceste modificări și-au pus amprenta chiar și în domeniul chirurgiei estetice, unde preferințele pacienților s-au modificat. Am stat de vorbă cu doctorul Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie estetică și Doctor în Științe Medicale, care remarcă faptul că lucratul de acasă a fost motivul pentru multe schimbări în domeniu.A scăzut ponderea implanturilor

Cred că putem afirma că un stil de viață mai sedentar, impus de muncă de la distanță, induce o modificare mai mică sau mai mare în dieta noastră și în comportamentul nostru în general. Pot spune că pacientii pe care i-am avut însă, în ultimii doi ani, de la începutul pandemiei, nu au solicitat mai mult intervenții adresate țesutului adipos în exces, cum ar fi lipoaspiratia. Din contră, din ce în ce mai mulți pacienți pe care i-am avut au ales să înceapă o activitate fizică pentru a-și menține tonusul, ceea ce mi se pare îmbucurător”.

Farmaciştii Catena recomandă Gama HYDRAFUSION de la Rilastil, un tratament dermatologic nou cu o textura proaspata, ultra-usoara, absorbita instantaneu, creata pentru a hidrata pielea in intregime si pentru a contracara imperfectiunile celulitei.

Potrivit medicului, în ultimii doi ani, ca și înainte de criza sanitară, principalele interventii chirurgicale estetice solicitate au fost de augumentare mamară cu implanturi, mastopexie (ridicarea de sâni), rinoplastii, abdominoplastii și lipoaspirații. Cu toate acestea, preferințele au făcut ca ponderea acestora să se schimbe.

Perioada potrivită pentru rinoplastie

Dacă înainte de pandemie pe primul loc erau solicitările pentru intervenții chirurgicale la nivelul sânilor și pe locul secund erau rinoplastiile, acum ordinea s-a inversat. Cred că acest lucru este datorat faptului că pentru intervenția de rinoplastie, contactul social în primele zile post-operator ar fi fost greu de realizat pentru pacienți și astfel, din diverse motive legate de job, nu reușeau să găsească perioada potrivită pentru intervenție. Astfel, pot să lucreze de acasă de la calculator, în timp ce se recuperează după rinoplastie”.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Hydrotenseur, o linie de produse dermato-cosmetice special conceputa pentru prevenirea si atenuarea ridurilor care apar in mod firesc pe masura ce inaintam in varsta.

Astfel, lucratul de acasă reprezintă un avantaj în ceea ce privește perioada de recuperare în urma unei intervenții chirurgicale estetice. Operații ca blefaroplastia sau lipoaspirația necesită 3-4 zile pentru recuperare, în timp ce intervențiile chirurgicale mai ample, la nivel abdominal sau mamar impun o perioadă de repaos de 14, până la 21 de zile.

Recuperare în timpul programului de lucru

Poți continua să lucrezi, fără să ai nevoie de concediu și pe de altă parte te recuperezi acasă, în pat sau pe fotoliul confortabil, evitând efortul fizic. Un alt avantaj major al lucrului de acasă este ca poti relua activitatea socială oricând dorești, îți poți lua timpul necesar până te vindeci și capeți aspectul mult dorit, fără să fii supus un tir de întrebări”, a încheiat dr. Cristian Niţescu.