12 perii pe care să le încerci dacă ai părul creţ

Textura părului contează mult atunci când ne alegem peria. Chiar dacă firele sunt creţe şi groase, cu părul ondulat trebuie să ne purtăm delicat. Peria nepotrivită poate deteriora structura părului creţ, de aceea un specialist în styling-ul părului povesteşte de ce este nevoie de atâtea perii pentru îngrijirea părului creţ.

Pentru a-l descurca şi pentru a-i menţine textura

De fiecare dată după ce este spălat, părul creţ trebuie pieptănat pentru a-l “ţine în frâu”, spune hairstylist-ul. Pentru a face asta se folosesc doar modelele următoare de perii, după folosirea unei măşti speciale pentru părul creţ.

Pentru a-l usca şi a-l îndrepta cu uscătorul

Dacă îţi doreşti un styling natural, realizat fără placă de păr, poţi alege acest tip de perie de păr, pe care să o foloseşti atunci când îţi usuci părul.

Pentru realizarea unui ponytail perfect

Dacă ai părul creţ, dar adori look-ul Arianei Grande, îl poţi obţine cu un gel şi cu periile de mai jos. Cu ajutorul lor vei uita de existenţa părului de bebeluş. Adică, vei uita de acele fire, numite şi “antene”, care ies în dreptul tâmplelor, deasupra urechilor.

Pentru redarea volumului

Părul aranjat afro este exact ce-ţi doreşti vara asta. Volum din toate părţile! Cum poţi obţine asta? Dacă ai părul creţ, este destul de uşor, doar cu ajutorul unor pieptene precum cele de mai jos.

Text: Bettina Cristea

Photo: Vogue