“Bucle all the way” – sloganul acestei veri

Cu bucle sau fără, pentru că părul tău merită să strălucească atunci când ieși din casă, am făcut o listă care te va ajuta în stilizarea lui. Fie că folosești un ondulator pentru bucle groase, mari sau curly, pentru beach waves sau îl lași natural, trebuie să știi să-ți îngrijești părul astfel:Spală-ți mai rar părul

Probabil că deja ai mai auzit asta, dar părul nu se spală de foarte multe ori pe săptămână. Viața cotidiană, stresul și praful din aer sunt cauzaele care îngrașă părul mai des. Încearcă, totuși, să-l speli de cel mult două ori pe săptămână. Astfel, va scădea producția de sebum, iar părul tău nu se va mai îngrășa atât de repede. În plus, pe lângă placa de păr, ondulator și vopsea, și spălatul foarte des schimbă structura firului de păr și va fi greu de controlat la styling. 

Alege șamponul potrivit

Studiile spun că cel mai bun șampon pentru părul tău creț este cel cu o cantitate scăzută de sulfați.  S-a dovedit că șampoanele obișnuite contin sulfat de sodiu, iar acest ingredient combinat cu săruri și detergenți este deosebit de dur pentru bucle.

Folosește corect balsamul de păr

Buclele au nevoie de o atenție deosebită, de acceea trebuie să aplici balsamul pe lungimea firului de păr și să eviți rădăcinile, în acest fel vei evita și îngrășarea rapidă a acestuia. Asigură-te că după ce l-ai aplicat, balsamul va rămâne pe vârfurile firelor de păr cel puțin două, trei minute, înainte de a-l clăti. Acest mod de utilizare a balsamului oferă părului o umiditate suplimentară, care va scădea riscul de deteriorare a firelor între spălări.

Renunță la perie, folosește pieptănul

Îți recomand să îți descâlcești părul când acesta este umed sau când folosești balsamul. Dacă încerci să îl descurci când este uscat, s-ar putea să te trezești cu un norișor pufos în loc de păr. Folosește pieptănul pentru a face asta, pentru că o perie îți va rupe cu ușurință firele de păr. Pentru a-ți menține părul  hidratat, amestecă într-o sticluță cu pulverizator câteva picături de balsam și trei părți de apă, și aplică-l pe vârfurile părului de fiecare dată când ai nevoie să-ti domolești firele rebele.

Usucă-ți părul corect

Cum părul creț este greu de controlat, folosirea prosopului pentru a-l usca nu este o opțiune foarte bună. Prosopul usucă vârfurile și îi dă mai mult volum. Totuși, uscare lui rapidă, fără a-l deteriora, se poate face cu ajutorul unui foehn cu difuzor. Această metodă va avea grijă ca buclele tale să nu mai pară rebele și le va da un plus de strălucire.

Look natural dis-de-dimineață

Toate suntem în întârziere dimineața: unu, pentru că nu știm cum să ne îmbrăcăm, doi, pentru că ne ia mult să ne machiem și trei, pentru că nu ne stă părul. Dacă ai firul gros și un pic ondulat, este foarte simplu să termini repede cu stylingul părului dimineața. Seara, după ce te-ai spălat pe cap, înainte să te bagi la somn, cât părul încă mai este umed, poți să-ți împletești două cozi. Sau, cu ajutorul unei eșarfe/bentițe pe care o pui pe cap, bagă șuvițe de păr de jur împrejurul eșarfei/bentiței și bagă-te la somn. Dormi cu părul făcut astfel, iar dimineața doar desfă-l din cozi sau scoate eșarfa/bentița și gata stylingul.  

Bucle – rimează cu mătase

Crețele pot confirma: bumbacul absoarbe umezeala și usucă firele de păr. Drept urmare, alege să dormi doar pe perne din mătase sau satin. Cele două materiale protejează buclele, astfel încât dimineață ele nu vor fi nici prea lipite de cap, dar nici prea încrețite. Vor fi “cuminți” și strălucitoare.

Text: Bettina Cristea