5 metode pentru bucle superbe

Cristi Pascu, unul dintre cei mai experimentati hairsylisti din Romania, ne dezvaluie cinci metode prin care putem avea bucle superbe si rezistente, in functie de textura firului de par.


1. Produse de calitate

“Prima regula pentru a avea bucle frumoase, care sa reziste, este sa folosim produsele adecvate si produsele care ne pot pune in valoare parul sau il pot ajuta sa stea, sub o forma sau alta, putin mai ondulat. Deci, ar trebui sa avem un produs de foarte buna calitate”, recomanda hairstylistul.

2. Ustensile profesionale

Daca vorbim de produse profesionale, putem sa vorbim si de ustensile profesionale. Este mult mai bine daca apelam la o placa sau ondulator profesional, pentru ca atunci temperatura este un pic mai ridicata, subliniaza Cristi Pascu. Asta inseamna ca trebuie sa si manuim cu atentie si ceva mai multa rapiditate aceste aparate. Dar asa, avem garantia ca parul se va ondula mult mai bine si va rezista mult mai mult.

Cristi considera ca degeaba avem un ondulator de uz casnic care ajunge la o temperatura de maximum 100 de grade, dar nu reuseste sa modifice forma parului, chiar daca il tinem si jumatate de ora pe bucla. In schimb, un ondulator profesional poate ajunge pana la 250 de grade, iar bucla, cu siguranta se va ondula in 30 de secunde. Daca stam mai mult, pana la doua minute, atunci riscam sa ne ardem parul. ”Exemple sunt acele fetite de pe net care si-au pus ondulatorul la perciuni sau breton si cand au dat in jos suvita, era deja rupta de la radacina”, exemplifica Pascu.

3. Metode de ondulare

O metoda intens folosita pentru ondularea parului, cu efect de lunga durata si spectaculos, este prinderea suvitelor in clipsuri, pe cap. ”Daca ne aranjam parul fie cu ondulatorul, fie cu peria si pur si simplu ne facem cateva mici moate sau suvite prinse pe deget, iar apoi le prindem ori  cu agrafa, ori cu clipsul, cu cat raman mai mult prinse asa, automat se mareste timpul de rezistenta al buclelor. Este cat se poate de simplu ca daca stai cu ele 10 minute si ai un par foarte fin, parul tau va ramane asa o ora, maxim, doua ore. Daca sambata seara mergi la o petrecere si iti pui acele clipsuri sambata dimineata si stai cateva ore, probabilitatea ca parul tau sa reziste pana duminica dimineata este foarte mare, chiar daca ai un par foarte fin”, arata specialistul.

4. Modele de bucle, in functie de tipul de par

Atunci cand vrem sa avem bucle perfecte, trebuie sa tinem cont de felul in care ne dorim sa arate parul. ”Daca punem niste bigudiuri foarte mici si ondulam un par des si lung, atunci riscam sa mergem pe varianta afro. Si poate nu intotdeauna ne dorim acest lucru. Daca e lung, des si vrei sa ti-l faci putin wavy nu e cazul sa-ti pui bigudiuri sau clipsuri. Foloseste un ondulator sau placa pentru a avea acele beach waves si pentru a fi cat se poate de fashion si trendy.

Daca parul tau e foarte fin si rar, atunci e mult mai bine sa folosesti produse mai puternice si sa stai cat mai mult cu clipsuri sau bigudiuri mici, pentru a da rezistenta in timp. Daca vei folosi la par fin ondulator, efectul va fi de scurta durata, indiferent de produsele pe care le vei folosi”, spune hairstylistul.

5. Tipsuri pentru situatii extreme

Metoda extrema de a te coafa pentru ca buclele sa reziste, este ca, in loc de spuma, pe parul ud sa aplicam fixativ si abia dupa sa incepem sa il coafam. “Varianta aceasta este valabila mai mult pentru persoanele cu par fin si rar. O sa vedeti ca in prima faza, atunci cand il coafati, parul va fi sarmos si se va lucra foarte greu, pentru ca fixativul se intareste. Insa efectul vor fi bucle rezistente, pe termen lung, mai ales daca umiditatea este ridicata, suntem la mare sau a plouat. Asa cum spuneam, aceasta este o metoda extrema, pe care nu o recomand decat in situatii de exceptie, nu pentru un coafat de zi cu zi sau saptamanal. Riscam, altfel, sa tocim si sa agresam parul, iar apoi va fi foarte greu, chiar imposibil de reparat. In orice situatie, cea mai sigura metoda este sa apelam la un hairstylist cu experienta pentru a obtine efectul perfect si pentru a fi totul cat mai sigur”, conchide Cristi Pascu. Acesta este initiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din Romania” si al “Academiei de Coafura Cristi Pascu”, prin care descopera si lanseaza noi talente in industria frumusetii.

Text: Iulia Mirica