Tot ce trebuie să știi despre codițele împletite

Coafura cu codițe împletite, „knotless braids”, este un trend adoptat din ce în ce mai des de către vedetele din întreaga lume. Avantajele codițelor afro sunt că accelerează creșterea părului, nu-l rupe și nu au o greutate care să cauzeze răni la nivelul scalpului. Părul din împletituri nu este prins la rădăcini, lăsându-le libere, fără să le suprasolicite sau chiar să le rupă.  

Dacă îți surâde ideea de a adopta și tu acest stil, care este în vogă mai ales în perioada călduroasă din an, ia în considerare, mai întâi de toate, prețul care poate varia de la 50 euro în sus. El depinde de dimensiunea, modelul, lungimea, tehnica, stilul (boho cu capete cretate), mixul de culori, de numărul lor și multe altele. Nu uita că plătești doar pentru expertiza cuiva, ci și timpul care este un factor major. Întregul proces poate dura de la trei la șapte ore, în funcție de podoaba capilară, de firul de păr, de meșele folosite și de lungime.

Este recomandat să nu încerci să le faci singură acasă, pentru că un profesionist va ști cum să premediteze cantitatea de extensii folosite. Acestuia îi va lua mai puțin timp decât ți-ar lua dacă ți le-ai face tu singură, ar face codițele și cările dintre ele egale, ar ști cum să se „comporte” cu părul, cât de tare să-l strângă pentru a nu se desface în timpul somnului, însă, vei plăti mai mult pentru manoperă, dar și pe consumabilele necesare realizării acestei coafuri.



Cum se îngrijesc codițele împletite

În funcție de îngrijirea lor, împletiturile fără noduri pot avea o durată de viață până la două luni, dar asta depinde de modul de spălare și de tipul de păr, mai ales. Este important să-ți menții părul hidratat folosind săptămânal mousse-uri sau uleiuri, cu produse cu ingrediente naturale hidratante, cum ar fi lapte de nucă de cocos, unt de shea și ulei de argan. De asemenea, ar trebui să încerci să te concentrezi mai degrabă pe spălarea scalpului decât pe lungimea codiței împletite.

De asemenea, se recomandă să-ți legi părul noaptea cu o eșarfă de mătase, să folosești o bonetă ca să îți ții codițele împletite intacte. Acest lucru ajută la evitarea frecării firelor de păr din codițe de pernă. Un alt sfat este să îți îndrepți  firele de păr zilnic, dacă și meșele sunt din păr natural, pentru a nu le topi, pentru că asta va da un aspect proaspăt coafurii.

Nu există limită atunci când vine vorba de opțiunile de stil. Poți opta să îți prinzi împletiturile fără noduri într-o coadă de cal făcută în creștetul capului sau una la ceafă, dacă ai de gând să faci exerciții fizice sau să alergi, iar pentru cină prinde-l într-un coc pe tot. O altă idee este prinderea doar pe jumătate a părului împletit, iar cealaltă jumătate o poți lăsa să curgă pe umeri, codițele fiind și ele prinse între ele într-o codiță mai mare împletită și legată cu un accesoriu cu flori.

Există și varietăți în opțiunile pentru împletituri, iar asta îți dă ocazia să alegi stilul care crezi că ți se potrivește cel mai bine. Chiar și cărările împletiturilor pot avea diferite forme, de la triunghi, pătrat sau chiar de romb. Hairstylist-ul împletește treptat extensiile cu firele tale naturale pentru a crea un finisaj simplu, care va ajuta la evitarea ruperii rădăcinilor. Împletiturile naturale, frumoase și feminine, fără noduri, sunt modalitatea perfectă de a îți arăta spiritul liber, creativitatea, personalitatea și chiar și senzualitatea.