Toma Coconea – provocare către cei mai buni alergători români

Toma Coconea lansează, pentru a șaptea oară, provocarea către cei mai buni alergători din România: să cucerească muntele, la Red Bull Outrun the Lift, într-o cursă inedită contratimp, la întrecere cu telescaunul din Parâng.

25 de minute este durata pe care telescaunul o parcurge de la start la finiș, iar concurenții trebuie să alerge 2.5 kilometri, cu o diferență de altitudine de 615 metri, și să fie mereu cu un pas înaintea lui. Chiar dacă toți pornesc cursa plini de optimism și dorința de a întrece telescaunul, până acum, doar 15 alergători au reuși această performanță, iar recordul îi aparține lui Gyorgy Szabolcs Istvan, care a scos în 2018 cel mai bun timp – 20 minute și 26 secunde.

Telescaunul din Parâng este pregătit și-n acest an să-și măsoare forțele cu alergătorii curajoși să se ia în piept cu el și gata să cucerească muntele.

Înscrierile sunt deschise până pe 12 octombrie, inclusiv. Startul competiției se va da pe 14 octombrie, la ora 13:00, cu plecare de la baza telescaunului, în grupe de câte 20 de alergători, concomitent cu telescaunul. Vârsta minimă de participare: 18 ani la data înscrierii.

Primele 3 locuri vor fi premiate, la fel și toți cei care reușesc să ajungă la finiș înaintea telescaunului. Toate detaliile despre eveniment, regulament, program și premii sunt disponibile aici.

Gazda evenimentului va fi, ca de fiecare dată, Toma Coconea, sportivul care s-a întrecut cu telescaunul cu ani în urmă datorită unui pariu și a avut ideea de-a le lansa provocarea și celor care iubesc aventura și adrenalina la fel de mult ca el.

foto: PR, shutterstock