Ce este fluorizarea dinţilor şi care sunt beneficiile ei?

fluorizarea

Sensibilitatea dentară este una dintre cele mai neplăcute probleme dentare cu care ne putem confrunta, deoarece durerile pe care le simțim la nivelul dinților atunci când consumăm alimente sau lichide reci sau fierbinți ne afectează calitatea vieții de zi cu zi.

Fluorizarea dentară poate face diferența în cazul pacienților care se confruntă cu această problemă, deoarece are rolul de a scădea gradul de sensibilizare. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explică în ce constă acest tip de tratament și cât de eficient este.Cum putem trata sensibilitatea dentară?

“Chiar dacă nu este o metodă rapidă, fluorizarea este cea mai la îndemână soluție pentru a trata sensibilitatea dentară. Fie că o facem în cabinetul stomatologic sau acasă, dar neapărat cu produse recomandate de medic, rezultatele vor apărea în timp”, explică medicul stomatolog.

În ce constă fluorizarea?

Fluorizarea constă în folosirea zilnică, pe termen mai lung, a unor geluri, spume sau paste speciale pentru fluorizare dentară. Toate acestea vin cu o varietate de gusturi pe placul oricui și sunt ușor de aplicat. Singurul lucru la care trebuie să avem grijă este să nu mâncăm și să nu bem nimic timp de 20 de minute după ce am aplicat substanța pe dinți. Atenție, însă, dacă alegem să facem acest lucru acasă, precum pastele cu nivel ridicar de fluor, produsele pe care le folosim trebuie să fie cele recomandate de medicul stomatolog. Altfel, cel mai indicat este să facem procedura în cabinetul stomatologic.

De la pasta de dinti cu carbune activ care curata dintii in profunzime si ii albeste, la pastele de dinti 2 in 1 care curata dantura si improspateaza respiratia, Gama Foramen ofera o selectie completa de produse de curatare a smalului dentar, care pot fi folosite si de persoanele cu dantura sensibila.

În cât timp apar rezultatele?

Deși este o procedură eficientă, rezultatele nu sunt imediate. Ele însă vor apărea cu siguranță dacă suntem perseverenți în folosirea produselor pe care medicul ni le-a recomandat. Fluorizarea se poate face și în cabinetul stomatologic, concentrația de substanța folosită fiind mai mare în acest caz.