Tehnici de make-up pentru a ascunde aspectul de ochi obosiți și cearcănele

aspectul de ochi obosiţi

Ochii obosiți și cearcănele își lasă amprenta asupra aspectului nostru general, dând impresia de o stare de sănătate precară sau de oboseală excesivă. Cu toate astea, există câteva tehnici de machiaj care pot fi utilizate pentru a ascunde aceste semne și pentru a obține un aspect mai luminos și mai energic. În următorul articol, vom descoperi câteva strategii de executare a unui machiaj cu efect de diminuare a aspectului ochilor obosiți și al cearcănelor.1. Curățarea și hidratarea tenului

Înainte de a începe machierea, asigură-te că pielea din jurul ochilor este curățată cu o apă micelară și hidratată cu o cremă. Totodată, poți utiliza un demachiant calmant pentru a îndepărta orice urme de make-up sau de impurități, apoi aplică o cremă hidratantă, special creată pentru zona ochilor. Hidratarea corespunzătoare poate ajuta la estomparea aspectului cearcănelor și poate crea o bază mai uniformă pentru machiaj.

2. Corectorul pentru cearcăne

Un corector cu nuanța potrivită a tenului este un element cheie în estomparea cearcănelor. Alege un corector cu nuanță piersică sau portocalie pentru a neutraliza tonurile albastre sau violete ale cearcănelor. Aplică produsul în zona ochilor și tapotează ușor folosind degetele sau o pensulă pentru corector.

3. Fondul de ten și iluminatorul

Aplică un fond de ten cu acoperire medie sau ridicată în jurul ochilor pentru a uniformiza tonul pielii. Apoi, adăugă un pic de iluminator pe partea superioară a pomeților și sub arcada sprâncenelor pentru a atrage lumina și pentru a crea un efect de ridicare a pleoapei.

4. Setarea make-up-ului

Utilizează o pudră translucidă pentru a seta machiajul și pentru a preveni strălucirea excesivă, mai ales dacă ai tenul gras sau dacă transpiri frecvent. Evită aplicarea pudrei sub ochi, deoarece aceasta poate accentua liniile fine. Utilizează o pensulă foarte pufoasă pentru aplicarea acesteia, dar înainte de aplicarea produsului pe față, scutură pensulă ușor, de două, trei ori.

5. Eyeliner alb sau bej pe linia apei

Aplicarea unui eyeliner alb sau bej pe linia apei, cea inferioară a ochiului, are rolul de a mări și de a lumina ochii. Acest truc poate combate aspectul obosit al ochilor.

6. Mascara pentru gene

Genele bine definite și lungi pot ajuta la senzația de mărire a ochilor, dând impresia că sunt mai deschiși și mai odihniți, dar și distrag atenția de la cearcăne. Aplică mai multe straturi de mascara pentru a crea un efect de gene voluminoase și lungi.

7. Totuși…nu exagera cu machiajul ochilor

Evită utilizarea culorilor închise sau a umbrelor prea dramatice pe pleoapele mobile, deoarece acestea pot face ochii să pară mai mici și pot accentua cearcănele. Optează pentru nuanțe luminoase și neutre pentru a mări ochii.

Cu tehnici de machiaj adecvate și produse potrivite, poți ascunde cu succes aspectul ochilor obosiți și al cearcănelor, obținând un aspect proaspăt și revitalizat. De asemenea, pe lângă make-up, este indicată folosirea unor picături oftlamice. Acestea au rolul de a limpezi culoare ochilor, și combat aspectul de ochi obosiți și înroșiți.

Assista Oftapic Advanced este o soluție oftalmică biocompatibilă, pe bază de lipozomi și acid hialuronic cross-linkat, fără conservanți, sterilă, lubrifiantă și hidratantă. Picăturile sunt pentru ochi sensibili, uscați, deshidratați și obosiți.

Produsul este recomandat în cazul folosirii lentilelor de contact, fiind compatibil cu toate modelele de lentile. Absența conservanților reduce riscul reacțiilor adverse, picăturile oftalmice devenind astfel potrivite pentru terapiile care necesită aplicare frecventă și îndelungată, precum protejarea corneei pe timpul nopții.

Assista Oftapic Intesive este o soluție tampon cu acid hialuronic 0,15%, Hamamelis (Hamamelis virginiana) și ginkgo biloba (Ginkgo biloba L.), oftalmică, sterilă, lubrifiantă, hidratantă, calmantă, protectoare, antioxidantă, reconfortantă, biocompatibilă, izotonă; conține conservanți.

Picăturile de ochi sunt recomandate pentru ochi uscați, deshidratați, iritați și obosiți, putând fi folosită și pentru lentile de contact.

Gama Oftapic se poate achiziționa din farmaciile Catena.

foto: shutterstock