Cearcane? Esti sub acoperire !

cearcaneDe cele mai multe ori, suntem tentate sa asociem cearcanele cu oboseala, cu o noapte de nesomn si adevarul este ca nimic nu este mai neplacut decat sa ai o intalnire de afaceri sau sa iesi cu prietenele in oras, iar zona din jurul ochilor sa fie inchisa la culoare, umflata, sa prezinte anumite modificari. Totusi, ar trebui sa stii ca nu doar oboseala conduce la aparitia cearcanelor atat de inestetice, ci mai exista si alti factori precum mostenirea genetica, anumite afectiuni, procesul natural de imbatranire, dar si o dieta nu tocmai sanatoasa. Sa aflam impreuna si alte cauze ale aparitiei cearcanelor, insa si modul in care putem scapa de ele.



Soarele si cearcanele

Pentru aspectul vinetiu, sunt de vina vasele de sange care, atunci cand sunt iritate (in urma expunerii la soare, de exemplu), reactioneaza, dilatandu-se. Iar cum pielea din jurul ochilor este foarte sensibila, afluxul de sange se transforma in cearcane intunecate. Cu toate acestea, pigmentarea excesiva in partea superioara a pometilor poate duce la aparitia cearcanelor, lucru ce poate fi ereditar, cauzat de pistrui, dar mai ales de expunerea prelungita la soare. O modalitate de a-ti da seama daca suferi de pigmentare excesiva este sa tragi usor in jos pleoapa inferioara si sa observi daca pata de culoare inchisa se misca odata cu pielea. Cremele pe baza de acid hialuronic, precum Crema pentru conturul ochilor de la Naturalis cu Q10, sunt benefice in cazul pigmentarii excesive. In plus, combinatia dintre uleiul de avocado si Q10 previne imbatranirea pielii din jurul ochilor, o zona foarte sensibila de altfel, faciliteaza reintinerirea celulara, hranind pielea in profunzime. Apa de trandafiri si acidul lactic contribuie cu succes la indepartarea petelor cauzate de hiperpigmentare. Esenta cremoasa contine si proteine din grau, ce fac ca efectul sa fie cu adevarat unul magic.

Subtierea pielii

Deseori, pielea pleoapei inferioare se subtiaza deoarece scade numarul si activitatea fibroblastelor care produc colagen, a fibrelor elastice etc. Si tocmai pentru ca pielea s-a subtiat, muschii mai inchisi la culoare ai pleoapei devin vizibili (acelasi efect estetic deloc placut ca atunci cand o femeie poarta lenjerie intima inchisa la culoare pe sub o rochie alba). In astfel de situatii, sunt recomandate produsele care sa ingroase pielea pleoapei inferioare. Gelul anticearcan de la AslaVital din gama MineralActiv are efect de energizare celulara, dar si efect remineralizant. Complexul unic pe baza de argila si extract de goji are un rol puternic antioxidant, iar peptidele cresc elasticitatea si densitatea pielii, imbunatatind microcirculatia perioculara. Pielea isi va recapata aspectul natural, gelul detinand astfel principii active cu efect de corectare a cearcanelor. Produsul se aplica dimineata si seara, pe pielea demachiata si spalata, iar in cazul cearcanelor trebuie utilizata o perioada mai indelungata de timp.

Pungile de sub ochi

Pungile de sub ochi accentueaza cearcanele, iar daca te trezesti cu “ochii umflati”, inmoaie un tampon demachiant in lapte de soia rece si tine-l asa cateva minute inainte de a pleca la serviciu. Temperatura scazuta si proprietatile antiinflamatorii ajuta ca tesuturile sa se dezumfle. Totusi, daca pungile de sub ochi sunt cauzate de depozitele de grasime, tratamentul topic nu prea ajuta la reducerea lor. Crema anticearcan pentru conturul ochilor cu ulei de catina si masline de la Cosmetic Plant ingrijeste pielea delicata din jurul ochilor. Epiderma fragila este fortificata cu ajutorul uleiului de catina, de masline, dar si de samburi de struguri. Extractul de albastrele diminueaza pungile de sub ochi si implicit cearcanele, iar peptidele din soia si orez imbunatatesc microcirculatia. Nu contine parfum si nici coloranti, iar cearcanele vor fi vizibil ameliorate.

Beauty adviserii Catena recomanda gelul anticearcan de la AslaVital din gama MineralActiv. Complexul unic pe baza de argila si extract de goji are un rol puternic antioxidant, iar peptidele cresc elasticitatea si densitatea pielii, imbunatatind microcirculatia perioculara.

Text: Ruxandra Raica