Dolce&Gabbana extravaganţă haute couture în Sardinia

Dolce Gabanna haute couture

Christina Aguilera a cântat la dineul de bun venit oferit de Dolce&Gabbana pentru Alta Moda extravaganza, evenimentul anual care scoate în evidență creațiile haute couture realizate manual cu cel mai înalt grad de calitate și know-how italian. Evenimentul, care se desfășoară timp de mai multe zile în fiecare vară, a devenit o oprire obligatorie pentru câteva sute dintre cei mai apropiați prieteni și clienți ai celor doi designeri.Diamante în aluat de pâine

De această dată, festivitățile au avut loc lângă Cagliari, în Sardinia, unde mulți dintre invitații amatori de haute couture au sosit cu iahturile lor private. În seara de după show-ul de deschidere care a găzduit concertul Christinei Aguilera, toţi invitaţii s-au reunit pentru prezentarea de bijuterii Dolce&Gabbana Alta Giolleria, care a inclus brățări filigranate și coliere împodobite cu pietre extraordinare, demne de o principesa din secolul al XVIII-lea – sau de un magnat din secolul al XXI-lea.

Dolce&Gabbana bijuteriiCu toate acestea, piesele cele mai extravagante Dolce&Gabbana au avut în centrul lor, alături de pietre prețioase și semiprețioase de mărimea unei bomboane, inimi și rozete din aluat de pâine, rafinat detaliate. Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au lăcuit și stabilizat confecții de pâine sculptate și coapte folosind tehnici locale și apoi le-au încorporat în podoabe apetisante.

În creațiile Alta Gioielleria se împletesc străvechi tradiții artizanale și culinare. Pâinea, care simbolizează hrănirea și convivialitatea, prinde viață prin gravuri și detalii complexe care evocă moștenirea sa seculară. În special, Coccoi Pintau, “pâinea decorată” din Sardinia, este celebrată pentru formele sale distinctive și desenele elaborate, care reflectă ornamentația veche din Sardinia. Aceste piese prezentate aduc un omagiu meșteșugului, transformând simplitatea grâului în bijuterii de o frumusețe extraordinară și o semnificație profundă.

Dolce&Gabbana haute couture cu rădăcini sarde

A urmat evenimentul principal – Dolce&Gabbana Alta Moda, show-ul de haute couture  pentru femei. Fundalul a fost reprezentat de ruinele orașului antic Nora, care datează din secolul al VIII-lea î.Hr. și se întinde de-a lungul unui golf stâncos.

În lumina mediteraneană strălucitoare a sitului arheologic de la Nora, fiecare creație aduce un omagiu rădăcinilor istorice profunde ale Sardiniei, un ținut bogat în simboluri și semnificații profunde care transportă privitorii într-o călătorie prin tradiție și modernitate.

Sunt evidențiate broderiile tridimensionale și tehnicile inspirate din filigran, care modelează corsetele, pieptarele și centurile încrustate cu bijuterii. Atrag, de asemenea, atenția pelerinele maiestuoase meticulos lucrate manual din țesături tubulare din in, lână și mătase jacquard, evocând arta antică a țesutului sard și producția artizanală de obiecte din lână.

Colecția Dolce&Gabbana, prezentată exclusiv cu încălțăminte plată, a fost axată pe rochii negre fluide, multe dintre ele plisate complicat, împodobite cu corsete aurii, veste asemănătoare armurilor, coliere masive și cercei impunători lungi până la umăr.

Alte elemente remarcabile in colectia Dolce&Gabbana au inclus bluze albe superbe cu mâneci balon; rochii transparente în culori sorbet; și o rochie argintie care semăna cu o fiolă lungă de mercur. Finalul memorabil a fost o haină în foarte multe culori, inspirată de costumele tradiționale din Sardinia și realizată prin metode artizanale destinate inițial țeserii covoarelor. Nu a fost surprinzător faptul că publicul i-a ovaționat în picioare pe designeri.

Capetele lucrate manual împletesc lână tubulară, franjuri, împletituri și mătase jacquard, aducând un omagiu artei antice a țesutului Sardiniei și producției de artefacte din lână. Culorile vibrante și contrastante reflectă nuanțele îndrăznețe ale costumelor locale tradiționale, în timp ce tehnicile complexe de broderie Dolce&Gabbana Fatto A Mano creează contraste tridimensionale izbitoare, evocând imagini suprarealiste asemănătoare unor păpuși gigantice și colorate.

“Tehnicile pentru această colecție sunt foarte complicate, dar rezultatele sunt simple”, a spus Domenico Dolce înainte de spectacol. “Ceea ce ne vom aminti cel mai mult despre Sardinia este asprimea mediului fizic, juxtapusă cu bogăția modului istoric de a se îmbrăca pe insulă.” Toți cei care au fost acolo își vor aminti, cu siguranță, și acest lucru.

Colecţie cu aura metafizică

Modelele s-au plimbat în jurul unui aranjament de sculpturi geometrice, asemănătoare oglinzilor, realizate de artistul californian Phillip K. Smith III, cunoscut pentru instalațiile sale de mari dimensiuni; reflexiile hainelor la apus au creat un efect caleidoscopic fascinant.

Selectat personal de Domenico Dolce și Stefano Gabbana pentru evenimentul Dolce&Gabbana Alta Moda 2024, Smith a găsit inspirație în frumusețea hipnotizantă a Norei și în aura metafizică a colecției haute couture. Rezultatul a fost crearea “Nora Mirage”, o instalație care încurajează privitorii să contemple frumusețea în forma sa cea mai autentică și pură.

Alta moda, în limba italiană este echivalentul franţuzescului haute couture. Pe scurt, “haute couture” se referă la creațiile vestimentare de înaltă calitate, realizate manual de către case de modă de prestigiu din Franța. Aceste creații sunt unice și personalizate pentru fiecare client, fiind realizate din materiale de cea mai bună calitate și implicând tehnici de lucru meticuloase și detalii elaborate. “Haute couture” este sinonim cu luxul și exclusivitatea în modă.

Foto capturi altamoda.dolcegabbana.com