Îngrijirea buzelor pe timp de iarnă

Buzele crăpate se numără printre cele mai neplăcute lucruri care ni se pot întâmplă iarnă. Că urmare a trecerii de la cald la frig, a vântului înghețat, a produselor nepotrivite, dar și a gestului de a ne umezi buzele pentru că le simțim uscate, acestea din urmă devin sensibile și pe suprafață lor pot apărea chiar și răni. Cum va puteți îngriji corect buzele în sezonul rece, aflați din rândurile următoare.

Farmaciștii Catena recomandă balsamul reparator pentru buze de la Rilastil din gama XEROLACT , un tratament emolient și reparator cu acțiune intensivă de reparare și emoliere pentru buzele foarte uscate și crăpate.Uleiul de cocos

Uleiul de cocos reprezintă un miracol pentru frumusețe și s-a dovedit a fi deosebit de eficient în cazul buzelor crăpate. Uleiul care se obține din nuca de cocoș are efect hidratant, mai ales că la nivelul buzelor nu există glande sebacee. Acizii grași din acest ulei pot face minuni, de aceea este recomandat să-l folosești dimineață și seară. Va fi repede absorbit și vei simți întreagă zi beneficiile acestui ulei.

Exfolierea

Atunci când buzele sunt extrem de uscate, este nevoie să le acorzi mai multă atenție decât de obicei. Pentru a preveni crăparea lor, formarea acelor cojite inestetice și pentru că rujul să nu se strângă, este indicat că, din când în când, să le exfoliezi. Folosește o periuță de dinți, ușor, fără a provoca răni și aplică un balsam de buze hidratant. Nu exagera cu exfolierea!

Consumă lichide!

Chiar dacă iarnă pare anotimpul perfect pentru a savura o ceașcă de cafea în plus, această băutură caldă și aromată deshidratează organismul. În anotimpul friguros, nu trebuie să renunți la consumul de apă și la ceaiurile naturale îndulcite cu miere.

Balsam hrănitor cu factor de protecție solară

Indiferent de sezon, trebuie să-ți îngrijești buzele și să folosești un balsam de buze cu factor de protecție solară. Încearcă să alegi cât mai mult produsele naturale, variantele bio fără prea multe substanțe chimice.

Farmaciștii Catena recomandă SunewMED+ balsam pentru buze Gold Kiss, un balsam de buze transparent in forma de minge, pe baza de unt de Shea din nucile arborelui African Shea Parka, cu parfum de vanilie.

Ai grijă la alimentație!

Nu uită că alimentația joacă un rol deosebit de important. Consumă fructe și legume care conțin apă. Amintește-ți și de supele călduțe, de sucurile verzi, de smoothie-urile făcute în casă și de lactate. Evita alimentele sărate, pe cele picante, pentru că acestea vor inflama buzele, mai ales dacă sunt deja crăpate.

Nu-ți mușca buzele!

Atunci când ieși afară și simți aerul rece, încearcă să respiri cât mai puțin pe gură, astfel încât să nu se creeze un flux de aer cald în jurul buzelor și umezeală să fie eliberată. Încearcă să porți o eșarfă în jurul gurii și, încă o dată, evita să-ți umezești buzele cu limba sau să-ți muști buzele. Aceste gesturi nu vor face decât să înrăutățească aspectul și starea buzelor.