Masca de păr cu ou – benefică sau nu?

masca de par cu ou

Masca de păr cu ou este una dintre măștile care au dat cele mai bune rezultate și la care nu s-a renunțat nici în zilele noastre. Oul aduce un aport de aminoacizi, vitamine și minerale extrem de benefice părului, iar în combinație cu alte ingrediente din iaurt, legume, uleiuri sau altele, face minuni. Tocmai asta face ca masca de păr cu ou să fie printre preferatele femeilor: faptul că este atât de ușor de preparat și de combinat pentru efecte cât mai bune asupra părului.

Masca premium pentru par Difeel cu ulei de argan pentru regenerarea si hidratarea firului de par.

De altfel, părul tău are nevoie de tratamente săptămânale, căci este supus acțiunilor degradante, începând de la vreme, substanțe pentru vopsire și aranjare aplicate și până la căldura puternică a plăcii de întins, ondulatorului, etc.

Îți arătăm în acest articol cum poate fi benefică masca de păr cu ou și îți spunem cum o poți adapta tipului de păr.Masca de păr cu ou – beneficii

Părul are nevoie de mai mult decât spălarea regulată. Pentru ca acesta să fie sănătos și strălucitor este important să fie hrănit atât din interiorul organismului cât și pe exterior. Masca de păr cu ou este o bună opțiune pentru că aduce podoabei capilare o bogăție de proteine, aminoacizi, vitamine și minerale.

Mai exact, albușul vine cu o sursă importantă de proteine iar gălbenușul completează cu vitamina A, E, D, K, cu fier, zinc, etc. Masca de păr cu ou aduce toate acestea firului de păr întârindu-l și protejândul. Desigur, un factor important pentru un păr frumos și sănătos este și alimentația sănătoasă, dar dacă vrei să sprijini sănătatea părului tău, aplică săptămânal masca de păr cu ou în diferite combinații.

Poți realiza măști cu ou și ulei de măsline, în amestec cu zeama diferitor legume, în amestec cu oțet sau zeama în care au fost fierte frunzele unor plante, etc. Orice altceva completează masca de păr cu ou este binevenit căci aduce un plus de vitamine și minerale sau alte substanțe benefice părului.

Prepară și aplică corect masca de păr cu ou, acasă

Poate îți pare că este mai simplu să apelezi la o mască de păr din comerț, dar este foarte simplu să prepari masca de păr cu ou chiar la tine acasă. Știi exact ce ingrediente folosești și te poți informa imediat care este contribuția fiecăruia la sănătatea părului.

Masca de păr cu ou este ideală pentru părul deteriorat căci ajută la refacerea stratului de keratină, oferă părului hidratare și elasticitate ajutându-l să redevină mătăsos și strălucitor. Ține cont că trebuie să fii consecventă în aplicare și să ai puțină răbdare pentru rezultate. Masca de păr cu ou se aplică pe părul umed de la rădăcini spre vârfuri. Folosește un pieptene sau o pensulă pentru a întinde substanța preparată și stai cu ea câteva zeci de minute.

1.    Masca de păr cu ou care sprijină regenerarea

Într-un bol bate două gălbenușuri de ouă în amestec cu două lingurițe de ulei de ricin cu Vitamina E. Aplică masca de păr cu ou de la rădăcină la vârfuri și, pentru o bună îmbibare și evitarea scurgerii poți pune folie alimentară. Stai cu ea între 15 și 30 de minute după care spală-ți părul.

2.    Părul uscat are nevoie de mască din ou cu ulei de măsline și aloe vera

Dacă ai părul uscat și deteriorat, masca de păr cu ou, ulei de măsline și praf de aloe vera sau gel te va ajuta. Bate un ou într-un vas și adaugă două lingurițe de ulei de măsline și una de gel/pudră de aloe vera. Masează scalpul și unge substanța pe păr până la vârfuri. Las-o să acționeze cel puțin 15 minute până se usucă. Apoi, spală-ți părul.

3.    Folosește masa de păr cu ou, ceai verde și muștar pentru părul gras

Amestecă un gălbenuș de ou cu două lingurițe de ceai verde și adaugă o linguriță de muștar pe care le amesteci până obții o substanță cremoasă. Aplici masca de păr cu ou de la rădăcini spre vârfuri și o lași să acționeze 25 de minute după care speli și usuci părul ca de obicei.

4.    Masca de păr cu ou, iaurt și zeamă de lămâie combate mătreața

Chiar dacă nu ai mătreață, masca este benefică pentru că hrănește scalpul și părul cu proteine și vitamine care ajută la creșterea sănătoasă a părului. Amestecă un ou cu câteva linguri de iaurt și stoarce o jumătate de lămâie. Aplică masca de păr cu ou pe scalp și masează bine, apoi pe păr până la vârfuri. Vitamina C din zeama de lămâie îi va conferi strălucire și va crea o peliculă protectoare pe firul de păr.

Evident, masca de păr cu ou poate fi combinată în multe moduri cu foarte multe ingrediente și, este chiar bine să alternezi, însă este categoric benefică pentru păr așa că, fă-ți săptămânal un astfel de tratament pentru hidratarea părului.