13 trucuri pentru a-ți păstra părul curat mai mult timp

Poluarea, umiditatea, degetele trecute în permanență prin păr … Nici nu l-ai spălat bine că părul este din nou gras, tern și murdar. Iată câteva sfaturi pentru a menține părul mai curat pentru mai mult timp.Folosește un șampon light

Începe prin a utiliza șampon cu acțiune blândă, care va reechilibra sebumul produs de scalpul nostru.

Șampoane variate

La fel cum organismul se obișnuiește cu medicamentele, scalpul nostru se obișnuiește și el cu un șampon utilizat frecvent. Nu ezita să variezi mărcile și tipurile de șampoane, astfel încât scalpul tău să nu se obișnuiască cu el și să nu fie „cucerit” de sebum.

Vezi AICI Șampoanele Bioclin “O soluție naturală pentru părul tău”

Evită siliconul

Siliconul poate părea destul de „cool” și eficient la prima vedere. Este adevărat că face părul mai moale și mai strălucitor, dar atenție, aceasta este doar o iluzie. În cele din urmă, părul va fi din ce în ce mai tern și mai gras. Produsele care conțin silicon ar trebui evitate pe cât posibil.

Ia în considerare șamponul uscat

Dacă nu l-ai  „adoptat” până acum, este momentul să începi. Șamponul uscat este cel mai practic produs din lume pentru păr. Spală părul fără să-l ude, permițând spațierea în timp a șamponărilor clasice, în așa fel încât părul să poată intra într-un ritm nou de producere a sebumului. Cele care poartă breton ar trebui să aibă mereu un flacon la îndemână. De asemenea,  șamponul uscat permite texturizarea coafurii și adăugarea de volum părului.

Păstrează întotdeauna niște pulbere de talc la îndemână

Talcul, o soluție la îmdemână pentru multe neplăceri. Ne întoarcem mereu la el, dar pentru păr de data asta. Este o alternativă bună la șamponul uscat. Presară puțin talc în mână (evită „stropirea” direct pe păr!) și distribuie-l pe porțiunile uleioase ale părului. Așteaptă aproximativ zece secunde, apoi perie părul până nu mai rămâne niciun reziduu. Talcul aduce o nouă prospețime părului tern și ca bonus, oferă puțin volum.

Nu aplica produsele de îngrijire la rădăcina părului

Acest sfat pare să aibă sens, dar multe persoane nu își aplică masca de păr în mod corespunzător. O mască de reparare a firului de păr afectat de vopsirea îndelungată, de exemplu, nu trebuie aplicată pe rădăcini, cu riscul de a le încărca și de a genera mai multă producție de sebum. Măștile și tratamentele destinate firului de păr, trebuie aplicate doar pe lungimi și pe vărfuri.

Un mare DA, măștilor cu argilă

Acest tip de mască este destinat să reglementeze producția de sebum a scalpului nostru și să reechilibreze fibra capilară. Alegem un lut verde, care combate părul gras și îl aplicăm la rădăcini, înainte de șamponare.

Pariază pe Rhassoul sau henna

Folosite în pulberile de spălat, aceste tratamente sunt potrivite pentru părul gras. Într-adevăr, reglează sebumul și face posibilă eliminarea șampoanelor, împiedicând părul să se îngrașe prea repede. Ghassoul (sau argilă Rhassoul) este o argilă de origine vulcanică, provenită din Maroc, renumită pentru proprietățile excepționale de curățare și îngrijire a pielii și părului. Amestecat cu puțină apă, se transformă într-un tratament blând, fortificant și regenerant. Folosim pudră de henna (pe care o alegem neutră dacă nu vrem să ne colorăm părul), în același mod pentru a reechilibra scalpul.

Încearcă nămolul de la Marea Moartă

Există șampoane făcute din nămol din Marea Moartă, care nu miros a alge. Formula permite părului să-și reglementeze producția de sebum și astfel să mărească intervalul de timp dintre șamponări. O alegem în mod evident adaptată naturii părului: gras sau uscat …

Optează pentru câteva picături de ulei esențial de lămâie

Virtutile lămâii sunt nenumărate: detoxifiante, astringente, antiseptice, tonifiante, emoliente … Luăm o sticlă de ulei esențial de lămâie, pe care o găsim cu ușurință în farmacii și turnăm câteva picături în șamponul de îngrijire și săpunuri. Un mic ritual care va deveni un obicei bun, ideal pentru purificarea scalpului.

Clătește-ți părul cu oțet de cidru de mere

Apa de clătire este esențială, precum și produsul de spălare utilizat. Pentru a înmuia apa, care este uneori prea agresivă, și pentru a beneficia de un emolient natural, adăugați două linguri de oțet de cidru de mere în apa de clătire.

Pregătește-ți o mască de casă

Amestecăm o linguriță de ulei de argan, o linguriță de ulei de jojoba și câteva picături de ulei esențial de lămâie și aplicăm acest mic tratament de casă pe păr.

Camuflează-ți părul sub o bentiță

Pentru că uneori trebuie să ai la îndemână și câteva trucuri, iată un sfat pentru a ascunde părul gras la rădăcină! Alege o bentiță dintr-o țesătură suficient de groasă, leagă-ți părul într-un coc lejer și accesorizează cu bentița care va ascunde rădăcinile îngrășate.

Vezi AICI și Trucuri pentru un păr blond sănătos

Text Cristina Dudău (sursa Marie Claire)