Trucuri pentru un păr blond sănătos

Vara, părul suferă transformări de textură şi culoare. Părul şaten, de exemplu, se decolorează ca urmare a expunerii la soare. În timp ce părul blond devine mai aspru şi se despică mai des, mai ales dacă este expus la soare după ce a fost udat cu apă sărată. În plus, părul neîngrijit corespunzător îşi poate pierde din strălucire.

Pentru că părul blond poate deveni atât de sensibil în această perioadă, specialiştii ne învaţă câteva trucuri de îngrijire a acestuia.

Protejează-ţi părul cu SPF

La fel ca pielea, şi părul nostru are nevoie de protecţie SPF şi de hidratare pe timpul verii. Specialiştii recomandă anumite uleiuri de lavandă care conţin SPF 6, pentru hrănirea firului de păr şi oferindu-i acestuia strălucirea.

 

Foloseşte mască de păr

Un alt sfat dat de specialişti mai spune să folosim masca UV de hidratare înainte de a face baie în piscină sau în mare, dar şi după ce ieşim din apă. Clorul din piscină şi sarea din apa de mare deteriorează structura firului de păr. Această mască special creată pentru expunerea la soare protejează uleiul natural produs de păr, astfel încât acesta să rămână moale şi hidratat.

Spune “PAS” şamponului

Oricum ar fi blondul tău, vopsit sau natural, evită să-l speli zilnic. Poţi, în schimb, să-l clăteşi cu apă călduţă şi să-i aplici balsam/mască la vârfuri şi să-l laşi să se usuce singur. Spălatul zilnic cu şampon îi va creşte nivelul de sebum, iar astfel, acesta se va îngrăşa mai repede.

Totuşi, asta nu înseamnă că nu trebuie să-ţi speli părul cel puţin o dată pe săptămână. Pentru părul blond, alege un şampon care să fie delicat cu părul tău. 

Oferă-i mai multă culoare din balsam

Specialiştii mai vorbesc de un truc pentru a-ţi păstra culoarea strălucitoare. Există anumite măşti de păr care au în compoziţie nuanţator pentru păr. Adică, în loc să te vopseşti la intervale scurte de timp, mai bine ai aplica vopsea temporară pentru păr, fără amoniac. Este mult mai calmantă cu firul de păr şi mai hidratantă, mai ales dacă are în compoziţie uleiuri naturale.

Evită aparatele de styling

Aşa cum îţi spuneam mai sus, părul îşi schimbă structura din cauza razelor UV. O opţiune pentru a nu-l arde mai tare şi pentru a-l menţine sănătos este să renunţi la folosirea uscătorului, ondulatorului, a plăcii de păr şi ale altor aparatele de styling care ard părul.

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik