Cum să prepari avocado

Avocado poate fi o parte nutritivă a oricărei mese. Poți să îl folosești ca ingredient în smoothie-uri sau omletă sau ca înlocuitor pentru alte alimente precum maioneza sau smântâna. Avocado poate fi adăugat la multe rețete pentru a oferi meselor tale un aport nutrițional. Doar 28 de grame oferă cantități bune de grăsimi sănătoase, fibre și proteine. Acest fruct plin de substanțe sănătoase poate ajuta, de asemenea, sănătății inimii, controlul greutății și reducerea procesului de îmbătrânire.

Farmacistii Catena recomandă Rehidrafort cu aromă portocale de la Naturalis, un supliment alimentar sub formă de săruri de rehidratare care contribuie la restabilirea echilibrului electrolitic prin compensarea rapidă a pierderii de minerale și lichide. Datorită compoziției echilibrate de ingrediente active, Naturalis Rehidrafort ajută la corectarea stărilor de deshidratare.Iată cum să prepari avocado

1. Condimentat

Cel mai simplu mod de a savura avocado este stropindu-l cu un praf de sare si piper. De asemenea, puteți încerca și alte condimente, cum ar fi boia de ardei, ardei cayenne, oțet balsamic sau suc de lămâie. O modalitate rapidă de a asezona acest fruct nutritiv este să-l tăiați în bucăți și să-l stropiți cu puțin ulei de măsline, oțet balsamic, piper și sare.

2. Omletă

Dacă vrei să dai o întorsătură unui fel de mâncare obișnuit de dimineață, încorporează niște avocado în ouăle tale omletă. Pur și simplu adăugați avocado tăiat cubulețe în ouă în timp ce acestea se gătesc într-o tigaie. Asigurați-vă că faceți acest lucru când ouăle sunt preparate pe jumătate pentru a evita arderea fructului și continuați să le gătiți până când acesta este cald. Dacă preferați avocado mai rece, adăugați-l după omleta este gata. Terminați felul de mâncare acoperind-l cu niște brânză mărunțită și asezonați-l cu sare și piper după gust.

3. Pâine prăjită

Este posibil să înlocuiți produsele tartinabile obișnuite, cum ar fi untul și margarina, cu avocado. Utilizarea piureului de avocado ca un tartinat pe pâine prajită și sandviciuri adaugă, de asemenea, vitamine si minerale suplimentare la masa ta.

4. Guacamole

Guacamole ar putea fi printre cele mai faimoase preparate mexicane, dar cum prepari avocado pentru această salată delicioasă? Îl puteți face folosind numai fructul delicios, ierburi și condimente sau îl puteți combina cu alte ingrediente grozave precum porumb, ananas, broccoli și quinoa.

5. Salată

Cercetările arată că, caloriile suplimentare din grăsimile și fibrele fructului de avocado poate da senzația de sațietate pentru mai mult timp, ceea ce poate reduce aportul de calorii la mesele ulterioare. Deoarece salatele pot avea calorii puține, adăugarea de avocado le poate face o masă mai sățioasă.

Foto: shutterstock