Cum se fac găluștele

Ai poftă de găluște ușoare, pufoase și fragede, așa cum obișnuia să facă mama ta? Ai ajuns la locul potrivit. Aceste găluște de casă sunt ușor de făcut cu doar șase ingrediente din cămară – și sunt chiar mai ușor de mâncat. Cu această rețetă de top, vei face găluște perfecte de fiecare dată.Ce sunt găluștele?

Găluștele sunt niște bile din aluat care poate fi fierte, prăjite, copte sau preparate la abur. Există o mulțime de soiuri de găluște, de la găluște chinezești umplute cu carne de porc și varză până la găluște poloneze cu brânză.

Aceste găluște fierte, care sunt populare la noi în țară, sunt adesea asociate cu carnea de pui pentru a crea supa cu găluște. Se prepară punând câte o lingură de aluat într-o oală cu supă.

Ingrediente pentru găluște

Această rețetă de găluște este făcută cu doar șase ingrediente pe care probabil le aveți deja la îndemână.

Griș

Aceste găluște încep cu griș, care creează structură și ține celelalte ingrediente împreună.

Praf de copt

Praful de copt este un agent de dospire, ceea ce înseamnă că eliberează gaz care face ca aluatul să se dilate. Este responsabil pentru textura ușoară și pufoasă a găluștelor.

Zahar alb

O linguriță de zahar adaugă o nota extrem de subtilă de dulceață. De asemenea, ajută găluștele să-și păstreze umiditatea prin procesul de gătire și încetinește dezvoltarea glutenului, ceea ce asigură găluște fragede.

Sare

Un praf de sare asezonează găluștele și îmbunătățește aromele celorlalte ingrediente.

Unt sau ou

Untul rece sau oul se adaugă în amestecul de griș pentru a lega ingredientele uscate împreună. De asemenea, păstrează găluștele ușoare și fragede.

Lapte

Laptele integral ajută la crearea unui aluat neted și umed.

Cum să știi când găluștele sunt gata

Pentru a te asigura că găluștele sunt gătite, străpunge-le cu o furculiță sau o scobitoare. Vei ști că este gata când furculița sau scobitoarea iese curată.