Ce este colagenul hidrolizat și care sunt beneficiile lui

Colagenul este o proteină produsă de organism, care ajută la formarea țesuturilor conjuctive, a tendoanelor, vertebrelor, oaselor, părului, pielii și a unghiilor. Acesta este produs din abundență până la vârsta de 25 de ani, ulterior, sinteza acestuia începând să scadă. Din păcate, până la vârsta de 45 de ani, această producție poate scădea și cu 30%. Drept urmare, “pierderile” trebuie înlocuite, pentru a ne menține sănătoși și frumoși.Află totul despre colagenul hidrolizat

La o primă vedere, colagenul și colagenul hidrolizat sunt substanțe foarte asemănătoare. Fiecare în parte conține câte 18 tipuri de aminoacizi și furnizează opt dintre cei nouă aminoacizi esențiali pentru funcționarea normală a organismului. Cu toate acestea, există o mică diferență între ele.

Dacă despre colagenul simplu am discutat anterior, despre cel hidrolizat putem spune că este un colagen derivat dintr-o proteină de gelatină în care mărimea moleculelor este redusă prin hidroliza legăturilor peptidice în moleculele de gelatină. Procesul de producție a colagenului hidrolizat este următorul: demineralizare, extracție de colagen din gelatină, hidroliză enzimatică, schimb de ioni, filtrare, evaporare, sterilizare și uscare.

Beneficiile oferite de colagenul hidrolizat corpului

Colagenul hidrolizat are rolul de a suplimenta producția redusă a glicinei, prolinei și lizinei, ca urmare a procesului de îmbătrânire, ajutând astfel la regenerarea și refacerea pielii, părului, unghiilor și articulațiilor la persoanele de peste 25 de ani.

Așa cum spuneam anterior, prin administrarea regulată de colagen hidrolizat, organismul îți poate păstra mai mult timp pielea sănătoasă, părul, unghiile și funcționalitatea articulațiilor. Totodată, colagenul hidrolizat poate preveni apariția artritei și a discopatiei, cauzate de prinderea nervilor între vertebrele coloanei vertebrale.

Consumul regulat de colagen hidrolizat poate ajuta la detoxifierea organismului, în mod natural, îmbunătățește dispoziția, oferind energie și crescând capacitatea de concentrare.

Benesio BeautyCell susține producția de colagen

Pe lângă înaintarea în vârstă, alte trei motive pot duce la scăderea producției de colagen:

  1. expunerea la radiațiile ultraviolete (UV), fără protecție SPF;
  2. fumatul în exces;
  3. nivelul crescut de zahăr din sânge.

Pentru menținerea nivelului crescut de colagen din organism, pe lângă evitarea acestor factori de risc, specialiștii mai recomandă și alimente bogate în nutrienți (lactate, ouă, carne roșie, ciuperci, oleaginoase, sparanghel, broccoli, conopidă, varză), care ajută la producția acestei proteine, dar și administrarea de suplimente alimentare.

Benesio BeautyCell este un supliment alimentar pe bază de colagen hidrolizat îmbogățit cu vitamina C, vitamina E, acid hialuronic și îndulcitor. Colagenul este o componentă esențială a țesutului conjunctiv, responsabilă de menținerea fermității și elasticității pielii. Trecerea timpului scade capacitatea organismului de a produce colagen, iar acest lucru afectează integritatea țesuturilor.

Fiecare plic BeautyCell asigură un aport de 5000 mg colagen hidrolizat (sub formă de peptide), provenit din surse naturale, ceea ce asigură calitatea, absorbția și biodisponibilitatea sa ridicată. Colagenul hidrolizat se absoarbe mult mai repede în organism decât colagenul obișnuit. Prin aportul de colagen hidrolizat, organismul primește nutrienții de care are nevoie pentru a menține integritatea și funcționalitatea țesuturilor.

Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a pielii și a ligamentelor. Vitaminele C și E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Complexul de colagen hidrolizat, sub formă de peptide, este ușor absorbit în organism și oferă o mare varietate de aminoacizi și are o biodisponibilitate crescută la nivelul pielii și a țesutului conjunctiv.

Prin aportul de colagen hidrolizat adus în organism, BeautyCell menține elasticitatea pielii și a vaselor de sânge, ameliorează simptomele artrozei și previne pierderile de masă osoasă. Produsul se poate achiziționa din oricare farmacie Catena.