5 trucuri de îngrijire a părului pe care să le adaugi la rutina de toamnă

Acum că toamna și-a intrat în drepturi este timpul să schimbi rutina de îngrijire a părului. Vremea mai răcoroasă de toamnă aduce aer uscat și umiditate, ceea ce îți poate face părul fragil și greu de aranjat. Din fericire, am găsit câteva trucuri de îngrijire a părului pe care să le adaugi la rutina de toamnă.

Farmaciștii Catena recomandă Bio-Force loțiune spray fortifiantă de la Bioclin, un tratament revitalizant pentru scalp care acționează la rădăcina firului de păr, pentru a-l întări, stimulând creșterea acestuia.Descoperă în continuare câteva trucuri simple prin care poți menține părul sănătos pe tot parcursul sezonului.

1. Renunță să îl mai prinzi în coadă

Acest stil drăguț și rapid de coafat este grozav pentru zilele fierbinți de vară, dar provoacă ruperea firelor de păr și aplică stres suplimentar scalpului. Este cu atât mai rău cu cât vremea devine mai rece, iar părul tău devine mai uscat. În schimb, poartă părul mai mult desprins sau ușor prins. Și chiar dacă porți o coadă în vârful capului de câteva ori pe săptămână, nu o purta niciodată la culcare.

2. Tunde-te periodic

Indiferent de lungime, ar trebui să te tunzi pentru a-ți curăța vârfurile despicate la fiecare 8 până la 12 săptămâni. O vară de expunere la soare îți poate lăsa părul deteriorat și uscat. Și, cu cât părul tău este mai lung, cu atât este mai susceptibil la rupere. Discută cu stilistul despre tăierea vârfurilor despicate sau ia în considerare un look nou și proaspăt.

3. Oferă părului tău o doză suplimentară de hidratare pentru rutina de toamnă

Este vital să adaugi o mască sau un tratament hidratant, care va netezi vârfurile și va oferi părului mai multă strălucire. Ia în considerare un tratament de hidratare profundă pe care să îl aplici de două ori pe săptămână pentru a oferi îngrijirea de sezon necesară părului tău. Doar de 10 minute de câteva ori pe săptămână este tot ce ai nevoie pentru a menține părul sănătos.

 Încearcă uleiurile de păr Difeel, bogate în vitamine și acizi grași esențiali, sunt special formulate pentru a menține sănătatea și frumusețea părului și a scalpului.

4. Investește în noi produse de styling pentru rutina de toamnă

Utilizarea instrumentelor de styling cu căldură poate provoca tot felul de daune, mai ales în lunile mai reci. Așadar, ar trebui să adaugi câteva produse protectoare (spray, ser sau cremă) la arsenalul de produse de frumusețe. Și înainte de a folosi uscătorul de păr sau ondulatorul, folosește întotdeauna o protecție termică pe firele umede pentru a preveni ruperea.

5. Cumpără un șampon și un balsam nou pentru rutina de toamnă

Asigură-te că folosești un șampon de calitate care îndepărtează murdăria de pe păr și scalp, dar care nu afectează uleiurile și lipidele sale naturale. Combină întotdeauna cu un balsam hidratant, pe care să îl aplici după fiecare spălare.

Foto: shutterstock