200 de ani de Louis Vuitton și un fashion show inspirat de secolul al 19-lea

Faimosul designer s-a născut la 4 august 1821, în Anchay Jura, Franța, iar la vârsta de 13 ani a plecat de acasă, treptat, croindu-și un drum profesional către industria modei de la Paris. Astfel, în 1854 a reușit să deschidă casa de modă Louis Vuitton Malletier.

Zilele astea, cu ocazia lansării colecției de primăvară, în cadrul Paris Fashion Week, casa de modă a celebrat cei 200 de ani ai fondatorului, chiar dacă acesta a încetat din viață acum aproape 130 de ani. Pentru a-i aduce un omagiu, Nicolas Ghesquière, actualul director de creație al casei de modă LV, a realizat o colecție cu ținute inspirate de secolul al 19-lea.

Rochiile somptuoase, care scot șoldurile în evidență făcându-le mai late, capele, gulerele înalte cu multe volane și fundițe, dar și încălțămintea de satin sunt detalii specifice ținutelor secolului al 19-lea.

Farmaciștii Catena recomandă  serul antirid de la Dr. Irena Eris, un produs dermatocosmetic care acționează în straturile profunde ale pielii, stimulând procesele de regenerare celulară.

Bettina Cristea

Foto: Vogue