214.100 euro pentru copiii care au nevoie de ajutor pentru a merge la scoala

-0a0Festivalul_Brazilor_de_Craciun_2011_Brad_Nemtoi2_2La Radisson, intr-o atmosfera de basm, a avut loc a XI-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun. In cadrul Galei prezentate de Andi Moisescu si Andreea Raicu s-a strans suma de 83.100 de euro din licitatia bradutilor creati special pentru acest eveniment de designeri si de copiii de la Salvati Copiii si din biletele de tombola. Din sponsorizarile pentru Festival a mai fost adunata suma de 131.000 de euro. Suma colectata va fi folosita pentru aproximativ 2.500 de copii si familiile lor, care vor fi integrati in programe de prevenire a abandonului scolar si de integrare sociala.

In Romania, 99.066 de copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani trebuie integrati in sistemul de invatamant. De 11 ani, Salvati Copiii organizeaza Gala Festivalul Brazilor de Craciun pentru a strange fondurile necesare continuarii programelor sociale realizate pentru sprijinirea acestor copii.

 

In cele 11 editii de pana acum, Festivalul Brazilor de Craciun a reusit strangerea sumei de 2.544.000 euro, bani folositi pentru reintegrarea scolara a 17.000 de copii care muncesc, facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar pentru copiii din comunitatile sarace. De asemenea, familiile lor au primit ajutor financiar si consiliere in cele 43 de centre educationale Salvati Copiii din Romania. In anul scolar 2010 – 2011, in centrele educationale au fost integrati 3.256 de copii in gradinite estivale si programe de prevenire a abandonului scolar. 

La aceasta editie, 26 de braduti originali si spectaculosi, realizati din cele mai diverse materiale, au fost creati de urmatorii designeri romani: Venera Arapu, Wilhelmina Arz & Burberry, Cristina Batlan & Musette, Claudia Castrase & Damiana Ormenisan & Sephora, Alexandru Ciucu, Lena Criveanu & Hansen Design, Rhea Costa si Malvina Cervenschi, Kristina Dragomir, Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus, Mihaela Glavan, Philippe Guilet & Iconique Class Studio, Adelina Ivan, Rita Muresan & Santa Margherita, Ioan Nemtoi, Carmen Ormenisan, Oxette, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Mirela Stelea, Iris Serban & Square One, Agnes Toma, Ana Wagner, Isabela Walter & Fabrica Dada, Luana Ibacka & Bellagio Casa, Dj Wanda & Gett’s si Salvati Copiii.

 

Dintre cei 11 brazi intrati in licitatia serii, suma cea mai mare, 19.000 de euro, a fost obtinuta de bradul creat de Ioan Nemtoi si oferita de BRD.

 

Aceasta gala a avut ca parteneri: BCR (Sponsor Diamond), BRD, Class Living, EDP Renewables, Renovatio Solar, Five’s (Sponsori Platinium), Clifford Change Badea, Banca Romaneasca, Carrefour, Porsche Romania, Anchor Group (Sponsori Gold), Apa Nova Bucuresti, Bosch Communication Center, Kaufland Romania, Lemet, Musat & Asociatii, Oscar Downstream, PayPoint, Romsys, TPA Horwath, UPC, Valoris Center, TTS (Sponsori Silver).

 

Cumparatorii brazilor au fost: BRD, Anchor Group, BCR, ECDL, Wunderman, Lidl, Vinexpert, Jean Valvis, Veronica Savanciuc, Printesa Marina Sturdza, Enciu Fernando, Camelia Sucu si altii.

 

Evenimentul a fost organizat cu suportul pro-bono al agentiilor Wunderman, Eventures si 2activePR.

 

Text: Andreea Popescu