28 de mii de concedieri la Disney

Walt Disney a anunţat că va da afară 28 de mii de anagajaţi din parcurile de distracţii din SUA. Măsura a fost luată în urma prelungirii pandemiei, din cauza căreia toate parcurile tematice au fost închise.  

“Am luat decizia foarte dificilă de a începe procesul de reducere a forţei de muncă la segmentul Parcuri, experienţe şi produse, pe toate nivelurile“, a declarat Josh D’Amaro, preşedintele unităţii de parcuri. El a mai spus că problemele companiei au fost „agravate în California, din cauza refuzului statului de a ridica restricţiile care ar permite Disneyland să se redeschidă”.

Disney are parcuri de distracţii în mai multe ţări de pe glob, precum: Paris, Shanghai, Tokyo şi Hong Kong, acesta fiind deschis săptămâna trecută.Despre parcurile Disney

The Walt Disney Company, fondat de fraţii Walt şi Roy O.Disney, în 1923, are venituri anuale care depăşesc 30 de miliarde de dolari. Astăzi este una din cele mai mari companii de producție de la Hollywood și, de asemenea, deține 9 parcuri Disneyland și câteva rețele de televiziune, inclusiv ABC.

Disneyland este primul parc de distracții Disney aflat în Anaheim, California, deținut și operat de Walt Disney Parks and Resorts. El a fost deschis publicului larg pe 18 iulie 1955.

În primele luni de pandemie, Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari, veniturile pentru divizia de parcuri, experienţe şi produse scăzând cu 85% comparativ cu acelaşi trimestru din 2019.