3 tipuri de make-up in trend toamna aceasta

decupat_3 tipuri de make-up in trend toamna aceasta PrincipalaAsa cum moda se transforma de la un sezon la altul, la fel se schimba si tendintele in materie de make-up. Si avem dreptate sa ne dorim sa tinem pasul cu ele pentru ca propunerile sunt pe cat de provocatoare, pe atat de ademenitoare. Fiecare sezon are nuantele si „asorteurile” sale preferate, astfel ca, toamna, cel mai bine ar fi sa deschidem geamul si sa privim natura. Paleta variata de culori care ne inconjoara poate fi motiv de inspiratie.Machiajul gotic

Acest tip de machiaj aduna influentele gotice, rock, punk si tribale pe un singur chip. Este, cu siguranta, un make-up adresat femeilor puternice si sigure pe ele, cu atat mai mult cu cat presupune folosirea fara retineri a negrului. Contururile sunt foarte precise, liniile groase si rigide, iar grafismele sunt admise. Daca va alegeti un astfel de machiaj, trebuie sa accentuati doar ochii sau doar buzele, niciodata ambele. Mai exact, folositi un fond de ten natural, lasati blush-ul deoparte sau folositi o nuanta cat mai apropiata de culoarea pielii, accentuati sprancenele si apoi… alegeti: ochii sau buzele? Daca optati pentru o privire intensa, atunci conturati cu negru zona ochilor, jucandu-va cu formele. Daca va doriti sa scoateti in evidenta buzele, atunci folositi rujuri in culori foarte inchise, de la mov, burgundy si pana la negru.

decupat_3 tipuri de make-up in trend toamna aceasta SecundaraMachiajul in umbre

Machiajul nude nu va disparea niciodata din trend pentru ca este versatil, sensibil si elegant deopotriva. Insa, toamna aceasta, umbrele vin sa-l accesorizeze. Se poarta culorile pamantii, de la crem deschis la maro ciocolatiu, culori care complimenteaza cu usurinta orice forma si culoare a ochilor. Pometii trebuie accentuati in culori naturale, delicate, iar buzele rosii sunt un must have al acestui tip de machiaj. Trendul sezonului rece impune un contur vizibil al buzelor, asa ca nu va sfiiti sa-l trasati, insa urmarind regula de baza: nuanta creionului sa fie din aceeasi paleta de culori cu cea a rujului, preferabil intr-o tonalitate mai inchisa.

Machiajul neglijent

Sezonul acesta, make-up artistii au venit cu o propunere greu de refuzat: este vorba de acel tip de machiaj care pare a fi facut pe fuga de o incepatoare, un machiaj ravasit, murdar si cu imperfectiuni. Insa, atentie, imperfectiunile trebuie sa fie… perfecte! Chiar daca seamana cu un make-up din ziua anterioara ramas pe fata pana dimineata, crearea lui se poate realiza mult mai greu si intr-un timp mult mai lung decat un machiaj clasic de zi. Astfel, daca nu reusiti sa aplicati perfect dunga neagra de la ochi sau nu va iese conturul buzelor, nu trebuie sa va mai faceti griji: cel putin toamna asta, veti fi, vrand-nevrand, in pas cu moda.

Text: Madalina Manole