Make-up back to school

make-up

Bronzul începe să se estompeze, lumina se schimbă. A venit toamna. Este timpul pentru o schimbare de make-up. Să transformi aspectul puternic bronzat al tenului, într-un aspect sănătos și luminos.

Un ten bronzat și o piele – în cele din urmă lipsită de coșuri: acesta este rezultatul unei veri care te-a făcut să te simți frumoasă. Dar, începutul toamnei înseamnă pentru cele mai multe dintre noi și întoarcerea la job sau la școală. Iar pielea redevine palidă și problemele de care tocmai am scăpat pot reveni.

Sfaturile noastre de machiaj pentru a menține un ten strălucitor.Transformă-ți bronzul într-o „strălucire sănătoasă”

În nici un caz nu trebuie să abuzezi de autobronzant. Dacă ideea este să prelungim bronzul care se estompează, atunci rezultatul ar trebui să fie aspectul de ten sănătos și radiant. În nici un caz unul de ten în continuare foarte bronzat! Make-up artiștii Marie Claire recomandă aplicarea unei creme BB sau DD ușor nuanțate. Este soluția perfectă pentru a asigura tranziția spre aplicarea din nou a fondului de ten. Mai ales că filtrele lor sunt foarte potrivite pentru începutul toamnei. Când vremea este adesea foarte însorită și indicele UV este încă ridicat.

Nu uita (încă) de pudra bronzantă

Perfectă pe pielea hidratată anterior, pudra autobrozantă rămâne o soluție la îndemână. Cu condiția să o folosești cu măsură!

Într-o versiune light sau medie, cu un finisaj mat, se aplică cu ușurință: folosește o perie groasă, aplică excesul de pe perie pe dosul mâinii înainte de a aplica pe față, fără a uita gâtul sau urechile. „Pentru a evita urmele albe, amestecați corectorul cu restul de pulbere de pe dosul mâinii, înainte de a-l aplica sub ochi”, sfătuiește make-up artistul.

În cele din urmă, înviorează-ți bronzul cu o notă de roșu, aceeași nuanță pe care o vom păstra în această iarnă pentru a aduce o notă de prospețime pe față. De preferat într-o versiune cremă pentru ușurința aplicării și a combinării cu alte produse.

Păstrează o privire caldă

Vom continua să colorăm pleoapa de sus cu nuanțele pe care le-am adorat în timpul vacanței: maro cald, cupru, bronz, pentru un aspect monocrom. De asemenea, o idee foarte bună pentru a restabili strălucirea unui bronz care se estompează, sunt fardurile strălucitoare, mai ales atunci când sunt asociate cu efecte ușor metalizate. Și astfel construim una dintre tendințele majore ale acestei toamne.

Pentru un efect de adâncime și intensitate a privirii, este esențială o linie de creion la nivelul genelor, dar nu pe toată lungimea ochiului: „Trageți doar un V din colțul exterior”, este sfatul make-up artistului. În ceea ce privește culoarea, faceți în paleta de culor pentru maro, kaki sau, pentru brunete, gri sau bleumarin. În ceea ce privește rimelul, acesta este ultra-negru.

Accentuează naturalețea gurii

Menținem cu prioritate noțiunea de aspect cald, natural: nu este încă momentul pentru un look  sofisticat. Pe buze, un balsam ușor nuanțat va merge bine, precum și un luciu transparent. Aplicați după schițarea ușoară a contururilor cu o linie estompată, ușor neclară.

Remediază problemele pielii după vară şi menţine-ţi strălucirea tenului şi toamna

Text Cristina Dudău

Foto Marie Claire