Cum aplici corect fardul de obraz, in functie de forma fetei

Un machiaj care scoate in evidenta trasaturile si avantajeaza o femeie depinde foarte mult si de modul in care este aplicat fardul de obraz. O greseala frecventa facuta de reprezentantele sexului frumos se refera la faptul ca nu tin cont de forma fetei atunci cand isi contureaza chipul cu fard. Iata cum trebuie procedat astfel incat rezultatul sa fie unul perfect potrivit cu fizionomia.Forma alungita

Fardul se aplica circular, in centrul obrajilor sau imediat deasupra pometilor, in cazul chipurilor ovale, alungite, recomanda expertul in make-up Katey Denno. Daca folositi un produs cu particule stralucitoare, aveti grija ca efectul de luminozitate sa fie pastrat in partea cea mai inalta a pometilor.

Forma rotunda

Aplicati culoarea pe diagonala, urmand o linie imaginara care se intinde de la coltul gurii pana la ureche, ca si cum ati trasa un zambet larg, pentru a accentua zona respectiva. Cel mai important in acest caz este sa optati pentru un fard mat, pentru ca fardurile stralucitoare pot face o fata rotunda sa para si mai plina.

Forma patrata

Un maxilar patratos poate fi indulcit prin aplicarea fardului de obraz imediat sub linia pometilor, o pata de culoare de forma circulara, care va iesi in evidenta. Fardul va distrage atentia de la linia maxilarului si o va muta mai sus, catre obraji.

Text: Oana Baltoc