5 modele de rochii office pentru toamna-iarna 2013/2014

3bottega-venetaO rochie office te poate scuti de batai de cap atunci cand vine vorba de tinuta pentru job. Nu trebuie sa te mai gandesti ce bluza sa asortezi cu ce fusta ori pantaloni si cum sa mai integrezi si sacoul in tinuta. Pentru o rochie office, trebuie sa ai doar pantofii potriviti si, uneori, o centura pentru talie sau o bijuterie. Noi am selectat 5 modele de rochii pe care le poti purta la birou, direct din prezentarile designerilor internationali pentru toamna-iarna 2013/2014.

 

  1. Simply… Lanvin
  2. 1lanvinRochia midi mov pruna, din prezentarea Lanvin, este o varianta simpla si eleganta de tinuta office. Lipsa decolteului este compensata de manecile usor bufante in partea de sus, croiala pune frumos in evidenta forma corpului, iar culoarea speciala este cea care scoate rochia din anonimat. Un plus al acestei rochii sunt manecile lungi, care o fac perfecta pentru sezonul rece.

     

  3. Rochia cu guler de la Burberry Prorsum
  4. 2burberry-prorsumUn alt model care ne-a atras atentia este cel al rochiei visinii din prezentarea Burberry Prorsum. Epoletii, gulerul si buzunarele simetrice de pe piept au transformat o rochie simpla, dreapta, intr-una speciala. Feminitatea specifica rochiei a fost contrabalansata de elementele din vestimentatia masculina, astfel ca tinuta a capatat un aer androgin. Iar centura subtire, argintie cu care a fost accesorizata, marcheaza frumos talia si ii da rochiei un aer chic. Avantajul unei astfel de rochii il reprezinta faptul ca poate fi purtata si cu o pereche de pantofi fara toc.

     

  5. Bottega Venetta’s little black dress
  6. Nu puteam sa nu includem in topul modelelor de rochii office la moda in sezonul 2013-2014 si deja celebra rochie neagra. De data aceasta, am ales modelul din prezentarea Bottega Venetta: o rochie midi, cu maneci lungi, a carei sobrietate a fost alungata de volumul adaugat in zona umerilor si de crapatura discreta pe partea din fata. Nu uitati la o astfel de rochie sa purtati si o centura subtire din piele – este elemental-cheie al tinutei. Rochia poate fi accesorizata fie cu o pereche de botine, fie cu una de pantofi usor ascutiti la varf, totul depinde de inspiratia voastra… si poate si de temperaturile de afara.

     

  7. Rochia din tweed by D&G
  8. 4dolce-gabbana-O rochie “very office”, potrivita pentru sezonul rece 2013-2014, este cea din tweed. Simpla, groasa si nepretentioasa, aceasta rochie atrage atentia mai mult prin croiala care flateaza aproape orice silueta. Daca o considerati prea cuminte, prea sobra, puteti sparge monotonia purtand o pereche de pantofi colorati sau accesorizand-o cu o bijuterie speciala. In orice caz, intr-o astfel de rochie puteti fi sigure ca frigul nu o sa va faca probleme.

     

  9. O altfel de rochie de piele… de la Lacoste
  10. 5lacoste-rtSi rochia de piele poate deveni office… important este sa alegi modelul potrivit. Noi am gasit o varianta care se potriveste pentru birou, in cazul in care nu vorbim de un mediu care necesita tinute office clasice. Rochia Lacoste verde inchis poate fi purtata la birou datorita faptului ca este facuta dintr-o piele mata, nu lucioasa, nu este mulata pe corp si, in plus, are guler. Iar ceea ce o face cu adevarat cool este fermoarul aplicat in partea din fata care creeaza o asimetrie bine-venita in ansamblul tinutei.

     

Simte-te bine la birou purtand rochii office speciale si la moda!

 

 

Text: Bianca Badescu