5 motive pentru care trebuie să folosești SPF indiferent de sezon

Sperăm că până acum ai auzit cât de importantă este protecția solară pentru sănătatea generală și aspectul pielii tale. Aplicarea unei creme cu protecție solară în fiecare zi este o parte esențială a rutinei de îngrijire a pielii și, fără ea, expui pielea sensibilă de pe față la daune inutile cauzate de expunerea la soare.

Pentru protecție eficientă, farmaciștii Catena recomandă produsele Rilastil din gama SUN SYSTEM.

Aplicarea zilnică de protecție solară poate părea un pas inutil de adăugat la ritualul tău de îngrijire a pielii, mai ales dacă mergi doar de la mașină la birou și înapoi, dar este crucial pentru menținerea sănătății pielii tale.În continuare, descoperă cinci motive importante pentru care trebuie să folosești o cremă cu protecție solară, în fiecare zi:

Păstrează tenul uniform

Folosirea unei creme cu protecție solară pe față ajută la menținerea tenului uniform. Daunele solare sunt una dintre numeroasele cauze ale tonurilor neuniforme ale pielii, iar crema solară folosită zilnic ajută la prevenirea acestor efecte.

Protecție solară

Unul dintre cele mai evidente și notabile beneficii ale cremei solare este că protejează pielea împotriva spectrului larg de razele UV dăunătoare ale soarelui. Crema cu protecție solară minimizează, de fapt, pătrunderea razelor UV în piele și declanșarea unei varietăți de afecțiuni ale pielii. Chiar și cele mai ușoare arsuri solare pot avea efecte dăunătoare, așa că este important să protejezi pielea cu o cremă ce are factor de protecție minimum 30.

Ajută la protejarea împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii premature

Cu toții ne dorim o piele tânără, strălucitoare și sănătoasă. Dar supraexpunerea la lumina soarelui poate crește aspectul liniilor fine și al ridurilor. Cu alte cuvinte, utilizarea protecției solare poate ajuta la protejarea împotriva efectelor nocive ale razelor UV care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.

Reduce riscul de apariție a cancerului

Din fericire, protecția solara este foarte eficientă în reducerea riscului de a dezvolta un cancer de piele, in special melanomul. Acest tip de cancer de piele este cunoscut a fi extrem de agresiv și poate pune viața în pericol. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să aplici cremă cu protecție solară zilnic pentru a vedea protecția cumulată de-a lungul timpului.

Piele sănătoasă în general

Pielea este în general mai sănătoasă atunci când folosești protecție solară. Proteinele esențiale din piele, cum ar fi cheratina, sunt protejate atunci când aplici un produs cu protecție solară. Aceste proteine ​​sunt în primul rând responsabile pentru menținerea pielii netede și sănătoase atât ca aspect, cât și ca funcție.

Alegerea unui produs

Tipul de produs pe care îl alegi va depinde de timpul pe care intenționezi să îl petreci la soare și de activitățile pe care le vei desfășura, dar pentru scopurile noastre, ne vom concentra pe produse de protecție solară care sunt cele mai bune pentru utilizarea zilnică, dar care pot fi folosite și la plajă.

Pentru majoritatea, o zi normală nu include perioade lungi de expunere la soare. Aceasta înseamnă că protecția zilnică ar trebui să fie între 20 până la 35 SPF. Totuși e important să folosești o cremă care să aibă o protecție cu spectru larg pentru a te asigura că ești protejată de toate razele dăunătoare ale soarelui.

În plus, vei dori să iei în considerare și tipul tău de piele atunci când selectezi un produs. Pielea predispusă la alergii sau la acnee va avea nevoie de produse fără parfum și conservanți, în timp ce cei cu piele uscată vor dori să caute creme hidratante zilnice cu protecție solară adăugată.

Totul este să găsești produsele de protecție solară potrivite pentru tine, pielea ta și rutina ta.

Iată câteva produse pentru nevoile speciale ale pielii tale

Crema cu protecție solară 50+ din gama Rilastil Acnestil asigură o hidratare profundă a pielii și o protejează de acțiunea nocivă a razelor de soare.

Loțiunea emolientă Rilastil Sun System, ușor de aplicat, cu spectru larg de protecție UVA – UVB și proprietăți antioxidante, previne apariția arsurilor solare, a petelor și iritațiilor pielii.

Fluid pentru ten cu SPF 50+ WATER TOUCH, un produs ideal pentru pielea sensibilă pentru că reduce riscul de apariție a iritatiilor la nivelul ochilor și se absoarbe rapid, având acțiune și de matifiere a tenului.

Iulia Mirică

Foto: www.freepik.com