5 semne pe chip care îți trădează starea de sănătate

starea de sănătate

Starea de sănătate se citește pe chip și, așa cum afirmă și Eric Standop în cartea „Citirea feței”.

„Cu mii de ani în urmă, înainte de microscoape și de aparatura radiologică, citirea feței era metoda principală de diagnostic medical. De‑a lungul a mii de ani s‑au dezvoltat numeroase tradiții, de la diagnoza facială europeană la Ayurveda indiană și, desigur, sistemul chinez Mien Shiang. În prezent, medicina integrativă, ce combină disciplina alopată (convențională) cu cele alternative, încorporează o serie de metode tradiționale de diagnostic și tratament, printre care și citirea feței”.

5 semne care indică posibile afecțiuni descrise de el sunt:

  1. Ochii apoși indică slăbirea nervilor și apar de cele mai multe ori la persoane care sunt triste, îngrijorate sau dezechilibrate emoțional ca urmare a unei traume. Mai pot să se manifeste schimbări frecvente de dispoziție afectivă sau alte tulburări afective.
  2. Ochii încețoșați, care sunt un efect al ochilor apoși, pot să însemne un nivel scăzut de vitalitate și, astfel, o predispoziție ridicată către inflamație și infecții.
  3. Pielea subțire, aproape transparentă în jurul ochilor poate fi determinată de somnul insuficient, dar mai poate să indice și modificări hormonale, alergii sau eczemă.
  4. Ochii adânciți în orbite apar când depozitele de grăsimi din spatele acestora se micșorează, probabil din cauza unei boli grave, ce poate fi determinată numai în urma unui examen medical. Cititorii de fețe asociază astfel de ochi cu un nivel foarte scăzut de energie și îi previn pe cei care au ochii adânciți în orbite să evite să se suprasolicite. Asocierea dintre adâncirea ochilor în orbite și tâmplele scobite poate să reprezinte o situație ce pune viața în pericol.
  5. Buzele umflate, amândouă sau doar una dintre ele, indică adesea o reacție alergică la alimente, băuturi sau cosmetice, în special dacă umflarea lor este însoțită de simptome precum ochi lăcrimoși, inflamarea mucoaselor și înroșirea pielii. O inflamare persistentă fără o cauză clară impune o consultație medicală, căci poate fi un simptom de tulburări neurologice sau, când buza de jos este umflată și plină de cruste roșii sau albe, un prim stadiu al unui anumit cancer de piele.

Însă autorul cărții “Citirea feței” subliniază în mai multe rânduri că orice indiciu observat trebuie confirmat de un medic. De asemenea, semnele care indică starea de sănătate așa cum pot fi citite pe chip sunt semnificative dacă persistă și nu dacă sunt rezultatul unor nopți nedormite sau alergii.

Foto Hepta