5 sfaturi de care să ții cont pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Sezonul rece își face simțită prezența cu pași repezi, iar odată cu frigul vin și modificările pe care organismul tău le suferă la trecerile dintre anotimpuri.

În funcție de anotimp, organismul trebuie să se adapteze la noile condiții, la diferența de temperatură, pentru că vor exista anumite schimbări în planul alimentar și în cel pentru îngrijirea pielii.

Vântul rece și lipsa de umiditate îți fac pielea să pară palidă, uscată și lipsită de vitalitate. Singurul remediu pentru acest lucru este să fii bine pregătită încă din timp, asigurându-te că pielea ta primește toți nutrienții pentru a supraviețui vremii aspre.

Pielea ta are nevoie de substanțe nutritive asemenea organismului tău pentru a supraviețui condițiilor meteorologice extreme. Dacă îți dorești ca pielea ta să arate sănătoasă și strălucitoare pe tot parcursul iernilor, de acum înainte, iată câteva sfaturi de care să ții cont și care să intre în rutina ta simpla de îngrijire a pielii.

Asigură-te că îți faci provizii de creme hidratante din timp

Pielea ta are nevoie de mai multă hidratare deoarece vântul aspru de afară îți poate usca pielea. Trebuie să te aprovizionezi cu produse hidratante bune, de calitate, potrivite tipului tău de piele, care îți vor proteja pielea și o vor păstra hidratată în mod continuu, lăsând-o strălucitoare și catifelată.

Redu timpul pe care îl petreci făcând duș

Dușurile fierbinți în timpul iernii sunt cele mai bune părți ale acestui sezon, dar oricât de mult ți-ar plăcea căldura și senzația aceea de relaxare și bunăstare, apa fierbinte epuizează uleiurile esențiale și naturale ale pielii, lăsând-o uscată. Încearcă să limitezi timpul de stat în apă fierbinte.

Balsamul de buze este întotdeauna un ajutor de nădejde

Vântul rece usucă pielea, lăsându-ți buzele uscate și crăpate. Este important să ai întotdeauna la tine în geantă sau buzunar un balsam de buze pe care să îl folosești ori de câte ori simți nevoia, dar, mai ales, seara înainte de culcare. Un remediu pe care îl poți face chiar acasă este exfoliantul realizat dintr-un amestec de zahăr, ulei de jojoba și de cocos.Folosește protecție solară întotdeauna

Chiar dacă în timpul iernii, soarele pare a fi mai puțin puternic, el are, totuși, efecte care pot fi dăunătoare pentru pielea ta, din cauza razelor UV care trec ușor prin atmosferă, chiar și prin nori. Este important să folosești permanent protecția solară, zi de zi, în fiecare anotimp.

Adaugă uleiuri faciale la îngrijirea pielii

În timp ce îți schimbi rutina de îngrijire a pielii, trecând de la cea de vară, la cea de iarnă, adaugă în ea constant uleiuri speciale pentru ten pentru a-i oferi un aspect cât mai hrănit, vitalizat și strălucitor. Îl poți folosi după ce aplici o cremă hidratantă sau chiar înainte de aplicarea ei.

Acestea sunt doar câteva din cele mai importante sfaturi de urmat într-o rutină de sezon rece. Ai grijă de pielea ta pe cât mai mult posibil, deoarece o piele sănătoasă și bine hidratată îți va oferi și o stare generală bună.