6 adevaruri dure, dar care imbunatatesc calitatea vietii

adevaruri dure,dar care imbunatatesc calitatea vietiiAdevarul doare, dar cineva la un moment dat tot trebuie sa il spuna. Adevarul doare, dar este necesar! Daca faci parte din persoanele care inca asteapta printul pe cal alb, sau care renunta la primul esec in viata, sau care asteapta momentul potrivit pentru a face anumite lucruri, atunci este cazul sa citesti randurile de mai jos. Daca esti gata sa-ti asumi responsabilitatea personala si sa iti imbunatatesti calitatea vietii, te invit sa aplici cele 7 adevaruri dure chiar astazi.

 

Nimeni nu sta in loc pentru durerea ta

Daca inca astepti un cavaler in armura stralucitoare pentru a galopa in viata ta si sa-ti vindece inima, s-ar putea sa tot astepti, si sa astepti si… tot sa astepti. Singura persoana care te poate ajuta esti TU. Fii fericita pentru alte persoane din viata ta, dar nu deveni dependent de ele pentru fericirea care o ai. Nimeni nu va veni si, mai mult ca sigur, nu te va putea ajuta ca tu sa privesti viata cu alti ochi. Este in interesul tau sa iti asumi responsabilitatea personala pentru propria ta viata. Cand faci asta, vei descoperi ca esti mult mai puternica decat ai fi crezut.

 

In asteptarea momentului “perfect”

Daca inca mai astepti momentul perfect pentu a face o calatorie, pentru a merge la sala, pentru a te apuca de o dieta sau pentru a face o schimbare de look, atunci… asteapta in continuare. Nu exista niciun moment “perfect” pentru a face ceva, ci doar un moment “potrivit”. Aceasta reactie se bazeaza pe frica ta de schimbare si atat. Incearca sa faci lucrurile fara a astepta momentul “perfect”. Fa-le atunci cand simti. In popor exista o vorba care zice ca:”mai bine sa imi para rau de lucrurile pe care le-am facut, decat de cele pe care nu le-am facut”.

 

Renunti la primul esec

Daca ai incercat din rasputeri sa atingi un obiectiv, dar ai esuat, bine ai venit la realitate! Este timpul sa iti schimbi gandirea despre esec. Acesta nu este un lucru atat de rau incat sa te sperie. Esecul este o oportunitate de invatare si nimic mai mult. In cazul in care oamenii de succes ar fi renuntat la primul esec din viata, atunci nu am mai fi avut oameni de succes printre noi si in plus nu s-ar mai fi numit asa. Succesul este acela care a reusit sa infranga un esec. Incearca sa nu privesti lucrurile asa grav si vei fi capabil sa privesti dupa problema, cu o perspectiva noua. Agitatia consecventa castiga intotdeauna.

 

Trecutul este deja scris

Ai facut vreodata o greseala monumentala pe care iti doresti atat de mult sa o stergi? Alatura-te clubului. Se numeste a fi uman. Stiu ca s-ar putea sa simti un regret imens, dar nu rezolvi nimic daca stai sa te gandesti cum ar fi fost daca nu ai fi facut acea greseala. Mai bine gandeste-te la prezent, la viitor si la cum sa nu repeti aceeasi greseala si in alt timp. Ia controlul asupra vietii tale si avanseaza intr-un viitor mai bun.

 

Ziua de maine nu ti-o garanteaza nimeni

Steve Jobs a spus cel mai dur adevar in ceea ce priveste ziua de maine, si cea mai buna lectie de viata: “Amintindu-mi ca voi muri in curand este cea mai importanta unealta care m-a ajutat neasteptat de mult sa iau marile decizii in viata. Pentru ca aproape orice – toate asteptarile din afara, toata mandria, toata frica de a ma face de rusine sau insuccesul – toate acestea pier in fata mortii, lasand doar ceea ce e cu adevarat important. Amintindu-ti ca o sa mori este cea mai buna cale pe care o stiu ca sa eviti capcana ca ai avea ceva de pierdut. Esti deja gol. Nu este nici un motiv pentru care sa nu-ti urmezi inima.” Data viitoare nu mai amana lucrurile pentru ca s-ar putea ca maine sa fie prea tarziu. Accidente rutiere, atacuri de cord si acte de violenta se intampla si sunt reale. Traieste in prezent si sa ia masuri de astazi in ceea ce priveste sanatatea si viata ta.

 

Ai mai mult timp decat crezi

Tu ar trebui sa elimini expresia “nu am timp” din vocabularul tau, deoarece este profund neadevarat. Exista 168 de ore in fiecare saptamana. Aceasta este o suma monumentala de timp. In medie, persoana petrece 4.09 ore desfasurand activitati de agrement zilnice, potrivit unui studiu realizat de Biroul de Statistica a Muncii. 2.8 ore pe zi sunt dedicate televizorului. Nu stiu ce crezi tu, dar eu nu cred ca privitul la TV ma poate ajuta sa cresc ca si persoana. Ai putea petrece acest timp prin crearea artei, care adauga valoare lumii, citind carti care vor ajuta la imbunatatirea vietii si memoriei tale sau chiar pentru a obtine un corp si o sanatate mai buna. Data viitoare cand spui “nu am timp”, va suna ca “nu este o prioritate pentru mine”. Nu ai timp sa faci sport? Atunci nici fitnessul nu este o prioritate pentru tine. Nu ai timp sa pregatesti o masa sanatoasa? Atunci nici sanatatea nu este prioritara pentru tine. Nu ai timp sa faci ceva frumos pentru persoana iubita? Atunci relatia nu este o prioritate. Este dur, dar e adevarat.

 

Text: Andreea Popescu