6 tipuri de prieteni de care ai nevoie in viata

tipuri de prieteni de care ai nevoie toata viataStii ca oamenii inconjurati de prieteni tin medicul la distanta? E adevarat. Stiinta o spune! Pentru ca sansele de a avea o viata lunga si fericita sa fie cat mai mari, atunci ai nevoie de un anturaj divers, compus din multi prieteni. Ai nevoie de mai multe tipuri de prieteni pentru a te simti bine. Desi aceasta conceptie este un mit pentru ca nimeni (indiferent de rolul pe care il joaca in viata ta!) nu te poate face fericit decat tu insuti, acestia contribuie la consolidarea starii tale de spirit.

In randurile de mai jos o sa faci cunostinta cu 6 tipuri de prieteni de care ai nevoie in viata.

 

Prietenul loial

Uneori, un prieten loial este singurul lucru de care ai nevoie pentru a ramane sanatos. Toata lumea are nevoie de un prieten care nu il judeca si care il sprijina, indiferent de ce face. Acesta este genul de prieten care va iti permite sa te descarci si care iti stie pana si secretele cele mai profunde si mai intunecate, si chiar si asa, te iubeste la fel.

 

Prietenul aventurier

Traim intr-o lume mare, in care exista atat de multe locuri care merita vazute, atat de multi oameni cu care merita sa interactionezi si atat de multe locuri ce merita exploatate si totusi multi dintre noi sunt blocati in propriile rutine, incat uita sa mai traiasca. Toti avem nevoie de un prieten aventurier, care sa ne scoata “la lumina” si care sa ne introduca in noi culturi, filozofii si activitati.

 

Prietenul cinstit

Exista anumite situatii in viata in care avem nevoie sa auzim adevarul, chiar daca este dur. Daca ti se pare ca lucrurile merg prost si toata lumea iti spune ca este perfect normal ca lucrurile sa mearga asa, confidentul brutal este acolo pentru a te readuce cu picioarele pe pamant. Daca gasesti pe cineva care este brutal de sincer cu tine (intr-un mod constructiv), tine-l aproape! Astfel de oameni sunt greu de gasit in zilele noastre.

 

Prietenul model

Toti avem nevoie de un prieten care sa ne inspire sa fim oameni mai buni, pentru ca o astfel de persoana te va provoca sa devii si tu mai bun in fiecare zi. Mentorul intelept din viata ta nu trebuie sa fie cineva care impartaseste aceeasi ocupatie sau hobby-uri cu tine. Este pur si simplu cineva care e la cativa pasi inaintea ta in viata si are suficienta intelepciune si rabdare pentru a te ghida in directia cea buna. Aceasta persoana poate fi oricine – un coleg, un prieten cu o varsta mai mare decat a ta, sau chiar un vecin mai in varsta.

 

Un prieten de alta cultura

O prietenie cu o persoana de o cultura diferita decat a ta iti permite sa inveti mai multe despre valorile, traditiile si obiceiurile altei culturi decat a ta. Uneori, s-ar putea adopta chiar noi modalitati de a rezolva anumite lucruri.

 

Prieten-coleg

Stiai ca un job full-time inseamna ca vei petrece cel putin 50% din timpul tau la locul de munca? Deprimant, nu-i asa? Statisticile arata ca cu cat esti mai izolat la locul de munca, cu atat mai deprimat devii. De aceea, este indicat sa legi relatii de prietenie cu colegii de la munca. Vei gasi puterea de a continua, atunci cand realizezi ca nu mai iei singur masa de pranz.

 

Text: Andreea Popescu